Velika Britanija u strahu za kraljicu Elizabetu: Otkazano

Svaki letnji dolazak kraljice Elizabete u Škotsku u dvorac Balmoral je uvek bio obeležen na poseban način, ali ove godine je tradicionalno veliko okupljanje u čast britanskoj kraljici otkazano. Zato se spekuliše da zdravstveno stanje kraljice Elizabete nije dobro.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2022.

10:09

Velika Britanija u strahu za kraljicu Elizabetu: Otkazano

Kraljevski izvor je za Miror rekao: "Tradicionalna dobrodošlica u Balmoral je obično zapisana u kraljičinom kalendaru i nešto je u čemu Njeno veličanstvo zaista uživa, jer može da pozdravi lokalno stanovništvo koje dolazi da je vidi". Ovako je izvor blizak kraljevskoj porodici za Miror opisao značaj ovog događaja u kraljičinom životu. Ipak, ove godine će biti drugačije, pa će prvi put (osim u toku pandemije) izostati veliko tradicionalno okupljanje.

Iako iz palate nema nikakvih naznaka da je 96-godišnja kraljica loše, još jedno otkazivanje tradicionalnog okupljanja u Balmoralu izazvalo je nove sumnje. Kraljica je krajem jula stigla u Škotsku i odmah otkazala prvi događaj na kojem je trebalo da se pojavi.

Javljeno je da neće biti velikog okupljanja u njenu čast, a kao obrazloženje navedena je zabrinutost zbog zdravstvene situacije i koronavirusa koji ponovo uzima maha širom sveta. Umesto velikog okupljanja, u palati je napravljen prijem za nekoliko odabranih gostiju.

Poznato je i da kraljica neće napuštati dvorac tokom svog letnjeg boravka u Škotskoj, što je rastužilo meštane koji su se radovali da je napokon vide, piše Tportal.hr.

Kao i svake godine od kada je na dužnosti, kraljica će u Balmoralu boraviti sve do početka oktobra. Ipak, spekuliše se da će ove godine da napravi izuzetak i da se vrati septembru kako bi pozdravila premijera na odlasku Borisa Džonsona, kao i najavila imena novih kandidata koji će se boriti za premijersku fotelju.

Podsetimo, iako članovi kraljevske porodice nemaju pravog odmora i privatnosti, odlazak u Balmoral uvek je smatran njihovom oazom mira na nekoliko nedelja. Kraljica je tamo obožavala da provodi leta sa svojim pokojnim suprugom, princom Filipom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: