Ćerka Pola Vokera iskreno o abortusu: "Danas sam srećna i zdrava osoba" FOTO

Ćerka pokojnog glumca Pola Vokera, Medou Voker je odlučila da nakon odluke Vrhovnog suda SAD da poništi slučaj Ro protiv Vejda i presudu staru 50 godina koja je legalizovala abortus podeli svoju ispovest o abortusu koji je imala 2020. godine.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2022.

15:24

Default images

"Danas se dogodio veliki korak unazad u istoriji, duboka nepravda pogodila je žene širom SAD-a. Nebrojano mnogo žena se bori sa donošenjem odluke o abortusu. I ja sam se sa njom borila 2020. godine. Kada je svet pokleknuo pred pandemijom, ja sam uradila abortus", napisala je 23-godišnja Medou Voker.

"To je veoma lično iskustvo i tako treba da bude", rekla je i dodala da je imala sreće što je imala sjajnog doktora koju je podržao tokom čitavog procesa.

"Uz njihovu pomoć (medicinskog osoblja), danas mogu da budem srećna i zdrava osoba."

Poznati osudili odluku Vrhovnog suda SAD: "Oružje svima, ali ne i pravo na abortus" FOTO

"Znati da sad još više žena neće imati priliku da traži siguran prekid trudnoće i da donese odluku o svom telu slama srce. U svetu koji konstantno marginalizuje žene, ovo se čini kao najveći napad na njih. Zabrana abortusa ne sprečava abortuse, ona sprečava sigurne abortuse", zaključila je.

Medou nije krila da je dobila veliki broj negativnih komentara.

"Količina mržnje koju sam dobila nakon ove objave je neverovatna. Prestanite da me pratite ako se ne slažete."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: