Britanski premijer o Evroviziji: "Nadam se"

Evropska radiodifuzna unija (EBU) je u svom zvaničnom saopštenju objasnila da će se Evrovizija naredne godine, uprkos pobedi Ukrajine, održati u Velikoj Britaniji. Nakon toga se oglasio i ukrajinski ministar kulture Tkačenko Aleksandar i rekao da ova zemlja ispunjava sve uslove da se u njoj održi naredni Eurosong. Sada se oglasio i britanski premijer Boris Džonson i prokomentarisao situaciju.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.06.2022.

13:18

Britanski premijer o Evroviziji:
Foto: Shutterstock/ Michael Tubi

"Ukrajina može i treba da bude domaćin Pesme Evrovizije 2023", izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson, nakon što su organizatori rekli da su u pregovorima da se takmičenje održi u Velikoj Britaniji zbog rata u Ukrajini.

Iako decenijama duga tradicija nalaže da pobednik takmičenja bude domaćin Evrovizije naredne godine, organizatori su naveli da su zbog bezbednosnih garancija odlučili da razgovaraju sa drugoplasiranom Britanijom, preneo je Rojters.

"Naravno da bih voleo da takmičenje bude organizovano u Britaniji, ali činjenica je da je Ukrajina pobedila i da zaslužuje da organizuje takmičenje", rekao je Džonson novinarima po povratku u Britaniju nakon posete Kijevu.

"Verujem da bi Kijev ili bilo koji drugi bezbedan ukrajinski grad bio fantastično mesto za to", dodao je on.

Džonson je kazao da ostaje još godinu dana i da će biti sve u redu do održavanja takmičenja za Pesmu Evrovizije.

"Nadam se da će Ukrajinci to dobiti", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: