Otkriveni novi detalji o bolesti princeze Šarlin - biće na lekovima čitav život

Princeza Šarlin od Monaka prozvana je najtužnijom na svetu, a nakon povratka na dvor posle nekoliko meseci, otkriveno je da razlog nisu bili psihički problemi već epilepsija.

Izvor: klix.ba

Nedelja, 22.05.2022.

10:54

Otkriveni novi detalji o bolesti princeze Šarlin - biće na lekovima čitav život
Foto: Profimedia, POOL MONACO/SIPA

Princezino zdravlje je poslednjih meseci bilo tema brojnih špekulacija i nagađanja, a njen krhki izgled izazvao je mnogo zabrinutosti.

Mnogi su bili uvereni da su isključivo psihički problemi uzrok njenog povlačenja, a zvanično je potvrđeno kako je Šarlin provela četiri meseca u psihijatrijskoj ustanovi.

Međutim, izvor je za strane medije potvrdio je da joj je epilepsija dijagnostikovana prošlog leta, dok je boravila u rodnoj Južnoafričkoj republici gde se podvrgla operaciji sinusa.

Navode i kako je dijagnoza bila jako stresna za princezu te je nekoliko nedelja kasnije iznenada pala u nesvest pa je hitno prebačena u bolnicu u grad Durban gde su joj urađene pretrage i postavljena dijagnoza.

"Nakon te operacije princeza je morala strogo da miruje. No, nije se držala saveta lekara te je dobila tešku infekciju praćenu visokom temperaturom. I to je bio okidač za epileptini napad", prenose strani mediji.

Takođe, naveli su i kako joj dijagnoza posebno teško pala jer će morati da pije lekove ceo život da bi kontrolisala bolest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: