Vini Pu na srpskom

Izvor: B92

Subota, 14.10.2006.

00:18

Default images

Prvi broj časopisa za decu predškolskog uzrasta "Vini Pu" na srpskom jeziku i ćirilici pojaviće se u prodaji 15. oktobra, uz izdanju američke kompanije Disney i izdavačke kuće Egmont.

Časopis koji izlazi u 34 zemalja u svetu zasniva se na svetski popularnom liku medvedića Vini Pua, koji su stvorili u prvoj polovini prošlog veka engleski književnik Adam Aleksandar Miln i njegov ilustrator Ernest Šepard.

Kako je najavljeno, srpsko izdanje časopisa "Vini Pu" izlaziće svakog 15.-og u mesecu, u početnom tiražu od 20 do 25 hiljada primeraka, i na 36 strana u boji donosiće ilustrovane priče o dogodovštinama Pua, kroz koje će deca učiti slova, brojeve, da boje i razvijaju maštu.

Istovremeno, crtani filmovi o Vini Puu, sinhronizovani na srpski jezik, biće emitovani na RTS-u u sklopu Diznijevog bloka, svake subote u 12.00 na Prvom programu.

Prva knjiga o Vini Puu i njegovim prijateljima Praslinu, Tigru i Zekohopu iz Stoletne Šume objavljena je 1926. godine, a Miln (1882-1956) je likove stvorio po pričama za laku noć namenjenih njegovom sinu Kristoferu.

Od aprila ove godine Vini Pu je dobio svoju zvezdu na holivudskom bulevaru slavnih u Los Anđelesu, u Varšavi jedna ulica nosi njegovo ime, a prvi crtani film "Vini Pu i drvo meda" kompanija Disney proizvela je 1966. godine.

(Beta)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: