Novak Đoković je odbio da joj plati 220.000 evra: Laura Pauzini blista na Evroviziji FOTO

Laura Pauzini je velika italijanska zvezda koju gledamo u ulozi voditeljke ovogodišnje Evrovizije zajedno sa Alesandrom Katelanom i pevačem Mikom. Tokom prve polufinalne večeri je izazvala mnogo pažnje svojim modnim kombinacijama. Ali ko je Laura Pauzini?

Izvor: B92, Dnevnik.hr

Četvrtak, 12.05.2022.

11:22

Novak Đoković je odbio da joj plati 220.000 evra: Laura Pauzini blista na Evroviziji FOTO
Foto: Profimedia

"Zločin iz mržnje prema modi": Haljine voditeljke Evrovizije su izazvale šok na mrežama FOTO

Laura je u Italiji velika muzička zvezda - snima pesme na italijanskom, španskom, portugalskom, engleskom i francuskom jeziku, a iza nje su i neki istorijski uspesi.

Muzički počeci sa osam godina

Rođena je u Faenzi, gradiću na severu Italije, a odrasla je u gradu Solarolo, gde je s ocem pevačem Fabrizijom počela da nastupa već sa osam godina u piano baru.

Kada je napunila dvanaest godina, izdala je prvu pesmu "I Sogni Di Laura". Karijeru je započela na festivalu Sanremo s pesmom "La Solitudine" 1993. godine.
Iste godine izdala je i svoj prvi album koji je nazvala svojim imenom i prezimenom, a godinu dana kasnije izdala je drugi album "Laura" koji je, osim u Italiji, doživeo i veliki uspeh u Francuskoj, pa su joj iz njenog tima savetovali da pokuša da osvoji špansko i latinoameričko tržište.

Dobitnica velikih muzičkih nagrada

Prvi album na engleskom jeziku "From the Inside" izdala je 2002. godine. Numera "Surrender" osvojila je prvo mesto Billbordove top liste, a i drugi singl na engleskom, "If That's Love" isto mesto. Njena pesma nazvana "The Extra Mile" postala je soundtrack filma "Pokemon".Tokom karijere, Laura je primila dve Svetske muzičke nagrade, 1994. i 2003. za najboljeg italijanskog izvođača, Platinastu nagradu za najprodavaniju izvođačicu Evrope, latinsku Gremi nagradu za najbolji vokal na pop albumu 2005. godine, Gremi za najbolji pop album. Laura je postala prva pevačica iz Italije koja je osvojila prestižnu Gremi nagradu.

Jedan od najvećih fanova - Novak Đoković

Laurin veliki fan je i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je želeo da mu Laura peva na venčanju sa Jelenom Đoković 2014. godine, ali ona je navodno za nastup tražila 220.000 evra pa je Nole odustao od angažmana. Tada je Nole izabrao Miroslava Ilića da mu peva na svadbi.
Pre supruga, imala je dve ozbiljne veze. Sa glumcem Alfredom Kerutijem bila je od 1993. do 2001. godine, a zatim dve godine sa Gabrielom Parisijem.

Laura je od 2005. godine u ljubavnoj vezi sa svojim gitaristom i umetničkim producentom Paolom Kartom (58) s kojim ima ćerku Paolu.

Rođenje naslednice 2013. godine jedan joj je od najvažnijih trenutaka u životu, jer pevačica nikada nije krila svoju tešku borbu sa sterilitetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: