Prva zemlja u svetu koja priznaje životinje kao emotivna bića - šta mislite o tome? ANKETA

Ujedinjeno kraljevstvo prva je zemlja koja će zakonski priznati životinje kao emotivna bića.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 05.05.2022.

21:05

Prva zemlja u svetu koja priznaje životinje kao emotivna bića - šta mislite o tome? ANKETA
Foto: Profimedia

"Mi smo nacija ljubitelja životinja i prva smo zemlja na svetu koja je donela ovakve zakone. Akcijski plan za dobrobit životinja ispuniće našu obvezu za zabranu izvoza živih životinja za klanje i tov, zabranu držanja primata kao kućnih ljubimaca i donošenje novih zakona za borbu protiv krijumčarenja štenaca. Kao nezavisna nacija sada možemo napredovati više nego ikad", izjavio je državni sekretar za okolinu Džordž Ejustis.

Mere koje će uvesti vlada, a koje se tiču zaštite životinja, odnosiće se i na krađu životinja koja je sve veći problem u toj zemlji.

Zabraniće se i električne ogrlice za dresuru te će se pokušati suzbijanje i krijumčarenje životinja.

Da li se slažete sa zakonskim priznavanjem životinja kao emotivnih bića? Odgovorite nam u anketi, a u komentarima obrazložite svoj stav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: