Tviter obeležio Konstraktinu sliku kao "neprimeren sadržaj" FOTO

Tviter je uskršnju čestitku naše predstavnice za pesmu Evrovizije Ane Đurić Konstrakte označio kao "neprimeren sadržaj".

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2022.

15:47

Tviter obeležio Konstraktinu sliku kao
Foto: Printskrin/TV Prva

Na zvaničnom evrovizijskom nalogu RTS-a na Tviteru objavljene su fotografije naše predstavnice za pesmu Evrope Ane Đurić Konstrakte kao čestitka za vaskršnje praznike, koje su izazvale buru na društvenim mrežama, zbog stolova koji su u obliku slova "Z".

To slovo je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom.

Konstrakta priznala kako se oseća posle otkazanog nastupa i u kakvom je odnosu sa Sarom Jo
Foto: Printskrin/B92.net/Twitter
Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave o tome.

RTS je oštro reagovao na ove insinuacije.

Sada se i Tviter kao platforma priključio neopravdanoj hajci na našu predstavnicu i "spornu" fotografiju obeležio kao "neprimeren sadržaj".

I francuski reditelj u problemu zbog slova "Z"

Da bi objava postala označena kao neprimeren sadržaj na Tviteru, potrebno je da platformi pristigne veliki broj prijava korisnika za objavu koju smatraju neprimerenom. Tviterov tim potom odlučuje da li će staviti znak upozorenja na objavu, ili je čak u potpunosti obrisati, u skladu sa svojom medijskom politikom. Medijska politika Tvitera zabranjuje objave koje prikazuju nasilje, sadržaj za odrasle, kao i slike i objave koje promovišu nasilje i mržnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: