"U srcu sam Srpkinja, ali za Srbiju nikad ne bih igrala" - Ko je teniserka Kristina Mladenović?

Hrvatski teniser Ivan Dodig (37) i francuska reprezentativka Kristina Mladenović (28) u petak su postali pobednici Australian Opena u konkurenciji mešovitih parova. Ova Francuskinja srpskog porekla rođena je 14. maja 1993. u Saint-Pol-sur-Meru, u Francuskoj.

Izvor: Net.hr

Petak, 28.01.2022.

14:04

Foto: Profimedia

Njena sportska porodica podstakla ju je da se potpuno posveti tenisu, što ju je dovelo do toga da postane svetski uspešna sportiskinja. Kristina Mladenovic rođena je i odrasla u Francuskoj, u sportskoj porodici koja je tokom rata emigrirala iz Srbije.

Njena majka Dženita Mladenovic rođena je u Prijepolju u Srbiji i profesionalno se bavila odbojkom, dok je njen otac Dragan bio rukometaš u bivšoj Jugoslaviji.

Ova zgodna sportiskinja tenisom se bavi profesionalno od svoje 16 godine, a ima mlađeg brata Luku koji je je takođe sportista, trenira tenis i fudbal, a uvek je sestrina desna ruka na velikim, sportskim takmičenjima.
Ova lepotica svoj privatni život jako dobro skriva, to dokazuje i njena prva "javna" ljubavna veza o kojoj gotovo niko ništa nije znao. Bila je u vezi s austrijskim teniserom Dominikom Timom (28). Par je u vezu ušao 2017., ali nakon dve i po godine odlučili su da raskinu.

Kristina je bila devojka slavnog tenisera Tima, zajedno su išli na sportske događaje te podržavali jedno drugo na takmičenjima. Međutim, veza je navodno pukla zbog njihove posvećenosti sportskim karijerama, bili su više odvojeni nego zajedno pa su odlučili da više tako ne mogu da funkcionišu.

Ova seksi sportiskinja jednom je prilikom izjavila da je ponosna na svoje poreklo te je ispričala da su je iz Srbije zvali da igra za njihovu tenisku reprezentaciju. Međutim, Mladenovic je priznala da nikada ne bi igrala za Srbiju.

"U Francuskoj sam rođena i nikad nisam živela u bivšoj Jugoslaviji. Tata se vrlo brzo stopio kao Francuz. U glavi sam Francuskinja, a u srcu Srpkinja", rekla je teniserka za jedan teniski portal 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

294 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: