Njegovu rečenicu iz "Kengura" i dalje citiramo, a glumac kaže da nije ni znao kako izgleda Batistuta

Film "Kad porastem biću Kengur" iz 2004. jedan je od najpopularnijih domaćih filmova u poslednjih nekoliko decenija. Glumac Predrag Bjelac u njemu je imao malu, ali vrlo upečatljivu ulogu.

Izvor: Nportal

Ponedeljak, 24.01.2022.

10:37

Njegovu rečenicu iz
Foto: Printskrin/TV Prva

Dijalog u kojem njegov lik prepričava kako je sreo slavnog fudbalera Gabrijela Batistutu i dalje se citira, a posle mnogo godina, Bjelac se prisetio dana kada je film sniman.

"Divno je to. Pogotovo što je ta uloga mala. Da ostaneš tako upamćen, to je uspeh. Ne, nisam imao prilike da sretnem Batistutu. Nisam ja neki veliki fan fudbala, uopšte. Ne znam da li sam znao kako uopšte izgleda Batistuta, tada kada sam to pričao. To je bilo po Momčilovićevom scenariju, nije bila improvizacija", rekao je Bjelac. On je potom otkrio još nekoliko interesantnih detalja vezanih za snimanje popularnog filma.

"Snimali smo u jednoj kladionici na Voždovcu. Prvo je bilo zamišljeno da se film odigrava na Novom Beogradu, jer je Momčilović, pisac, sa Novog Beograda. Ali producent koji je pristao to da radi je sa Voždovca, pa je sve preselio tamo. Radili smo u autentičnom prostoru, i to samo noću, jer su svi glumci bili zauzeti tokom dana, uveče su imali predstave, tako da smo se skupljali tek oko 11 uveče", ispričao je Bjelac.

On dodaje da su scene rađene u kontinuitetu - od početka ka kraju, što je, kako kaže, vrlo neobično za film.

"Uvek se radi, recimo, jedna strana pa druga strana, nekad i nelogično, da bi se ubrzao proces. Ali mi smo radili u realnom vremenu. Proveli smo tamo petnaest noći. Radili smo do 4-5 ujutru. Jedini put u životu sam imao takav proces. Meni je bilo lako, jer sam samo zamenio dan za noć. Danju sam spavao, ali ovi momci su izgoreli. Oni nisu imali odmora", prisetio se glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: