Preminuo član grupe "Rokeri s Moravu" Branislav Anđelović Bane

Branislav Anđelović Bane, nekadašnji član popularnog sastava Rokeri s Moravu, preminuo je juče u 76. godini života. Ove tužne vesti prenosi Blic.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2022.

19:54

Preminuo član grupe
Foto:Shutterstock/Yaroslau Mikheyeu

Bane je rođen 1946. godine. Inače, on je jedan od osnivača i originalnih člavnova legendarne grupe, a pored Borisa Bizetića, Branka Jankovića i Zvonka Milenovića, činio je neponovljivi kvartet u srpskoj i jugoslovenskoj muzici.

Grupu je napustio posle 11 godina aktivnog stvaranja, a od 1988. godine se primetio pad u kvalitetu zvuka i samih aranžmana Rokera s Moravu. Javnost ga je znala kao Baneta Ćoru.

Pesme na kojima je radio i koje su i dan-danas veliki hit su „Daj ribu”, „Mali Miloica”, „Udao sam taštu u Bajinu Baštu”, „Turio Ljubiša pivo da se ladi”, „Želje, čestitke i pozdravi”, „Senjorita porfavor”, „Ajde mala pomozi kolezi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: