Prvog pedofila ubio u 21. godini: Da li je on najopasniji engleski serijski ubica?

Izolovan od ljudi i sveta, ali i drugih zatvorenika, smrt u podzemnoj staklenoj ćeliji čeka Robert Modsli, jedan od najopasnijih serijskih ubica u Ujedinjenom Kraljevstvu prozvan ‘ubicom pedofila’. Prošle nedelje mu je, kako saznaje Dejli mejl, odbijena molba da živi zajedno s drugim zatvorenicima jer je proglašen preopasnim da se meša sa zatvorenicima i čuvarima. Ubica se na ovu odluku žalio, jer je da Božić provede okružen ljudima.

Izvor: Dnevno.hr

Ponedeljak, 27.12.2021.

13:27

Prvog pedofila ubio u 21. godini: Da li je on najopasniji engleski serijski ubica?
Foto: Profimedia

“Ali, odgovorili su da je to poslednji put da mu je rečeno – ne. Kad si tako dugo sam to utiče na čoveka. On nije u dobrom stanju i opasno je rizikovati ono što bi mogao da učini", rekao je za strane medije izvor upućen u slučaj.

Modsli sada mora da provede ostatak svojih dana u ćeliji, koja je napravljena posebno za njega 1983. godine i zaštićena neprobojnim staklom. Svakog dana tamo provodi 23 sata, spavajući na betonskoj ploči te koristi toalet i lavabo koji su pričvršćeni za pod.

Izrezao lobanju bodežom

Njegova priča godinama intrigira javnost i medije. Modsli iz Liverpula prvi put je ubio kad je imao samo 21 godinu i to Džona Farela nakon što mu je pokazao slike dece koju je seksualno zlostavljao.

Predao se policiji i proglašen je nesposobnim za suđenje, te je poslat u bolnicu Broadmor, dom nekih od najnasilnijih zatvorenika u Britaniji.

No, tamo je nastavio sa svojom osvetničkom misijom. Nakon nekoliko godina provedenih iza rešetaka, Modsli i njegov kolega zatvorenik Dejvid Čizman zatvoreni su u ćeliju sa zlostavljačem dece Dejvidom Fransisom kojeg su potom mučili do smrti te njegovo telo obesili da ga zatvorski čuvari vide. Modsli je osuđen za ubistvo iz nehata i poslat u zatvorsku bolnicu Vejkfild.

Godine 1978. Modsli je zadavio i izbo Salnija Darvuda, koji je zatvoren jer je ubio svoju ženu. Sakrio je Darvudovo telo ispod kreveta pre nego što se ušunjao u ćeliju pedofila Bila Robertsa, koji je seksualno zlostavljao devojčicu od sedam godina. Ubio je i Robertsa, izrezao mu lobanju improvizovanim bodežom i razbio mu glavu o zid. Kasnije je osuđen na doživotni zatvor uz preporuku da nikada ne bude pušten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: