Stalone – mišićavi glumac? Ne, slikar FOTO

Silvester Stalone proslavio se u akcionim ulogama i pored Arnolda Švarcenegera najpoznatiji je mišićavi glumac "stare garde". Međutim, malo je javnosti poznato da se bavi i slikanjem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

14:56

Stalone – mišićavi glumac? Ne, slikar FOTO
Foto: Profimedia

"Znate, možda je trebalo da budem slikar", rekao je Stalone u petak na otvaranju najveće restrospektive svojih slika do sada. "To bi sigurno značilo mnogo manje stresa."

Zvezda "Rokija" i "Ramba" otputovala je u Hagen u zapadnoj Nemačkoj na otvaranje izložbe "Sylvester Stallone: Magic of Being", u Osthaus muzeju Hagen, koja traje od subote do 20. februara.
Foto: Profimedia
Stalone je imao nekoliko javnih izložbi svoje umetnosti u prošlosti, uključujući izložbu 2013. u Državnom ruskom muzeju u Sankt Peterburgu i izložbu 2015. u Muzeju moderne i savremene umetnosti u Nici, u Francuskoj.

Ali Hagenova postavka je daleko najsveobuhvatnija, prati ceo Staloneov opus, od kasnih šezdesetih do danas.
Foto: Profimedia
"Neverovatna je čast što moj rad visi ovde, pored nekih od najvećih umetnika na svetu", rekao je Stalone.

"Ovaj galerijski svet je za mene još uvek veoma nov svet."

Stalone je počeo da slika u ranom detinjstvu, inspirisan eksperimentalnim radom "akcionih slikara" poput Džeksona Polaka i Vilema de Kuninga, čiji se uticaj može jasno videti u ranijim radovima ovde izloženim, koje je potpisao sa "Majk Stalone".

Tek kada se ovi prvi radovi nisu prodavali Stalone se okrenuo pisanju i započeo svoju glumačku karijeru.

"Prodavao sam ih za 5 dolara da bih dobio autobusku kartu", prisetio se glumac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: