Suze i 8 sati svedočenja: Epstinova žrtva o "orgijama", Trampu i letu sa princom Endruom

Jedna od četiri žrtve seksualnog predatora Džefrija Epstina, koji je počinio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji 2019. godine, ispričala je na sudu da je upoznala Donalda Trampa kada je imala samo 14 godina.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2021.

11:02

Suze i 8 sati svedočenja: Epstinova žrtva o
Foto: Profimedia

Na suđenju Gilejn Maksvel, Epstinovoj saradnici i ljubavnici optuženoj za umešanost u organizaciju seksualne trgovine, žena koja je svedočila pod pseudonimom Džejn rekla je da je Trampa upoznala devedesetih godina na njegovom luksuznom imanju Mar-a-Lago na Floridi.

"Jedini prijatelj mi je pacov" – Milionerka koja je pomagala pedofilu Epstinu o paklu u zatvoru

Nije navela nikakvo nedolično ponašanje Trampa i nije ulazila u detalje zašto je bila tamo, piše CNN.

Na pitanje da li ju je Epstin upoznao s budućim američkim predsednikom, odgovorila je potvrdno. Pretpostavlja se da se susret s Trampom dogodio 1994. godine, a na pitanje da li se vozila u tamnozelenom automobilu takođe je odgovorila potvrdno. Priznala je da je 1998. učestvovala na takmičenju lepote "Miss Teen USA" koje je povezano sa Trampom.

Džejn je međutim na sudu potvrdila da nikada od nje nisu tražili da se upušta u seksualne odnose s bilo kojim od Epstinovih saradnika, niti su od nje tražili da na to navodi druge devojke.

Epstinov "Lolita ekspres" vozio Klintona, Trampa, princa Endrua

Trampov predstavnik za medije nije odgovorio na NBC-jevo pitanje u vezi sa izjavama svedoka. Iako je jednom prilikom Tramp nazvao Epstina sjajnim momkom, nakon hapšenja milijardera novinarima je rekao kako nije njegov pristalica.

Prilikom ispitivanja Laure Meninger, advokatice Gilejn Maksvel, Džejn se prisetila da je na jednom letu u Epstinovom privatnom avionu bila s princom Endruom.

Dugogodišnji pilot finansijera Lari Lisoski izjavio je na sudu u utorak da se dobro seća Džejn iz aviona "Lolita ekspres", ali da nije znao da je ona maloletnica. Džejn je takođe na svedočenju ispričala kako su je seksualno zlostavljali Džefri Epstin, a ponekad i Gilejn. Najmanje jednom, Maksvel ju je 'učila' kakvu masažu voli Epstin dok su njih troje bili u 'sobi za masažu'.
Džejn Maksvel, Foto: Profimedia
Prilikom unakrsnog ispitivanja u sredu, Džejn je imenovala nekoliko devojaka koje su bile uključene u tzv. masaže, a zapravo su, prema njenim rečima, bile orgije. Izjavila je da bi mogla da ih prepozna na fotografijama, ali da nikada od policije nije dobila nikakve fotografije na pregled.

Ona je takođe odgovarala na pitanja o dugogodišnjoj karijeri u glumačkom svetu.

"Zapravo nema uloge u melodrami koju niste igrali", rekla je advokatica, rekapitulirajući neke od uloga Džejn na velikom ekranu. Advokatica obrane pokušala je da je zbuni pitanjem može li da zaplače ako bi joj to neko naredio.

Tužiteljka Alison Moe kasnije je pitala Džejn da li zna razliku između glume na televiziji i svedočenja pod zakletvom.

"Ovo je istina, svedočenje je stvarnost. Nadam se da će ova priča dobiti svoj epilog. Od ovoga sam bežala ceo život, sve do sada. Umorna sam od svega", rekla je Džejn i ispričala da je ćutala sve do sada jer nije mislila da će joj majka pružiti podršku.

Svedočila je ukupno osam sati u razdoblju od dva dana, a klupu za svedoke napustila je s hrpom maramica kojima je brisala suze.

Svedočio je i njen bivši dečko iz tog razdoblja kome je rekla da je njena porodica godinama dobijala novac od 'kuma' Džefrija Epstina, ali da to nije bilo besplatno. Saznao je da je reč o poznatom američkom finansijeru tek nakon što je uhapšen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: