Glumica napokon progovorila: "Ako se ne izvučem iz ovoga, umreću"

Holivudska glumica Sandra Bulok progovorila je o borbi sa ekstremnom anksioznošću i PTSP-om nakon što je njen progonitelj Džošua Korbet provalio u njenu kuću 2014. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2021.

10:39

Glumica napokon progovorila:
Foto: EPA-EFEHA/YOUNG JEON

Ova 57-godišnja glumica gostovala je u najnovijoj epizodi „Red Table Talka", čiji su voditelji bili Džejda Pinket Smit, Vilou Smit i Adrijen Banfild Noris, i ispričala sve o svom užasnom iskustvu i njegovim posledicama po zdravlje.

Sve je počelo 2014. godine kada je morala da se krije u svom ormanu tokom pljačke koja se dogodila.

"Pljačka se dogodila dok sam bila u kući. Sakrila sam se u orman i rekla sebi – ovo se neće dobro završiti. U ormanu sam, to mi neće pomoći", rekla je glumica.

Prema sudskim dokumentima, Sandra Bulok se uplašila oko 1 sat ujutru 8. juna 2014. godine, nakon što je čula lupanje u sopstvenoj kući. Kada je ustala da zaključa vrata svoje spavaće sobe, glumica je videla Džošuu Korbeta kako stoji u hodniku obučen u tamnu odeću.

Ona to tada nije znala, ali Džošua Korbet je danima vrebao ispred njenih vrata i zapisivao sve o svojoj opsesiji glumicom u svesku. Preskočio je njenu ogradu i zvonio na vrata 10 do 15 minuta pre nego što je ušao u njen dom.

Glumica je uspela da zalupi vrata i da ih zaključa pre nego što je prijavila uljeza policiji. Kada je policija stigla, Korbet je počeo da vrišti: "Sendi, oprosti. Molim te, nemoj da podigneš tužbu."

U intervjuu, glumica je otkrila da joj je drago što njen usvojeni sin Luis nije bio kod kuće te noći.

"Bila je to jedna od onih noći kada Luis nije bio sa mnom. Te noći naša dadilja je rekla da će ga odvesti u svoj stan niz ulicu, jer sam se kasno vraćala kući", priseća se glumica.

Priznala je i da od tog dana nikada nije bila sama kod kuće. Ovaj incident ostavio je posledice po njeno psihofizičko zdravlje.

"Gledala sam svoje telo, puklo je. Nije dobro reagovalo na ono što se dešavalo", priznala je ona. "Luis je imao epileptični napad. Imao je visoku temperaturu, mislila sam da je umro", dodala je ona.

Dva dana kasnije otišla sam na dodelu Oskara, a dan kasnije me je ugrizao otrovni pauk. Kosa je počela da mi opada. Svuda imam fleke od alopecije. Pomislila sam – šta se ovo, dođavola, dešava?! Nakon što se dogodila provala, morala sam sebi da kažem: ako se ne izvučem iz ovoga, umreću“, rekla je šokirana glumica.

Takođe je rekla da je znala da sedi u svojoj kući u Nju Orleansu i čita „Arhitekturni dajdžest“, a dok je okretala svaku stranicu, nesvesno bi teško uzdahnula.

"Imala sam anksioznost jer sam sedela tačno tamo gde sam želela da budem, radila upravo ono što sam htela da radim, a i dalje sam osećala veliku anksioznost. Posle toga sam otišla na terapiju i te stvari su morale da prestanu", rekla je glumica i dodala: „Nisam razumela. šta je PTSP", rekla je ona.

"Pomislila sam – ja sam samohrani roditelj. Ovo dete neće ništa drugo upijati osim straha, traume i stida od mene, u najvažnijem trenutku svog života. Nisam želela da prebacim taj teret na svoje lepo dete. Tražila sam savet i tražiću ga ponovo i naučila sam da tražim pomoć. Doduše, nisam dobar u traženju pomoći, jer nisam tako vaspitana.“

Tada je shvatila da treba da potraži stručnu pomoć, pa je zbog toga isprobala psihoterapijsku metodu desenzibilizacije i reprocesiranja pokretima očiju (EMDR), koja ponekad može da reši dugotrajne i teške probleme u nekoliko terapijskih sastanaka.

Sandra Bulok je priznala da su njena deca, 11-godišnji Luis i osmogodišnja Lejla, razlog zašto joj je danas mnogo bolje. Korbet, koji je provalio u njen dom, uhapšen je i osuđen.

Kada je uhapšen, policija ga je pronašla sa pismom od dve stranice u kome je izrazio ljubav prema Samdri Bulok, a koje je navodno napisao dan ranije, 20 sati pre hapšenja. Iz pisma se jasno vidi da je Korbet pratio glumicu, beležeći njene odlaske i dolaske.

"Mogla si da me imaš danas, ali si izabrala druge ljude umesto mene. Biću blizu, kao što znaš. Zauvek i zauvek, ljubavi, tvoj muž", navodi se u pismu.

Godine 2017. pušten je iz ustanove za mentalno zdravlje u kojoj je boravio i trajno mu je zabranjeno da prilazi poznatoj glumici. U maju 2018. godine se ubio posle petočasovnog sukoba sa policijom.

„Sistem ga je izneverio“, zaključila je glumica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: