"Volim te i nedostaješ mi": Osam godina od smrti Pola Vokera

Na današnji dan, pre tačno osam godina, u saobraćajnoj nesreći život je izgubio čuveni glumac Pol Voker, zvezda filmova "The fast and the furious".

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2021.

15:04

Foto: Profimedia

Njegova ćerka Medou Voker na Instagramu je objavila fotografiju oca na kojoj je drži kao bebu u naručju.

"Volim te i beskrajno mi nedostaješ", napisala je Medou.
Voker je poginuo 30. novembra 2013. godine, u svojoj 40. godini, dok se sa prijateljima i finansijskim savetnikom Rodžerom Rodasom tog dana, u popodnevnim časovima, vozio poršeom u mestu Santa Klarita, u Južnoj Kaliforniji.

Rodžer, koji je bio vozač, izgubio je kontrolu nad automobilom, koji je potom udario u rasvetni stub, zakucao se u drvo, nakon čega je automobil eksplodirao.

Ubrzo nakon nesreće na mesto udesa stigli su vatrogasci i lekari hitne pomoći, međutim glumcu nije bilo spasa i mogli su samo da konstatuju smrt. Ovu vest tada su objavili članovi Vokerove porodice na njegovom profilu na Tviteru. Takođe, u saobraćajnoj nesreći poginuo je i njegov prijatelj Rodas.

Pol je sahranjen 14. decembra na groblju Forest Lan koje se nalazi u Holivud Hilsu. Njegovo telo je kremirano, a ceremoniji su prisustvovali samo najbliži rođaci i prijatelji. Glumac je iza sebe ostavio ćerku Medou Rejn Voker, koja je u trenutku nesreće imala samo 14 godina.

O Vokerovoj pogibiji se spekuliše i danas. Naime, veliki broj njegovih fanova smatra da nije u pitanju nesreća, već ubistvo.

Prema pojedinim teorijama, Pol je zapravo ubijen zbog svog humanitarnog rada, pa je, kako smatraju, saobraćajna nesreća bila dobro nameštena. Neki su išli tako daleko da su govorili da Pol uopšte nije mrtav, već da je reč o navodnom marketingu.
O glumcu

Voker se proslavio ulogom Brajana O’Konera u filmskom serijalu "Paklene ulice", a rođen je 12. septembra 1973. godine u kalifornijskom gradu Glendejlu.

Kamera ga je zavolela u najranijim mesecima života – prvo pojavljivanje na televiziji bilo je u jednoj reklami za pelene, a sa dve godine je počeo da se bavi manekenstvom, dok je od dvanaeste godine počeo da glumi u dečjim televizijskim emisijama.

Nakon smrti, 2017. godine objavljen je i sedmi deo "Fast and the furious", a ovo ostvarenje završava se montažom Vokerovog doprinosa seriji, predstavljenog u pesmi Viza Kalife pod nazivom "See you again".

Ono što je zanimljivo jeste da je Pol bio veliki humanitarac i imao je svoju fondaciju koja je pomagala ljudima koji su pogođeni prirodnim katastrofama.

Takođe, obožavao je automobile i brzu vožnju. Takmičio se u trkačkoj seriji Redline Time Attack. Za neke scene u serijalu "Paklene ulice" nije koristio dublere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: