Preminuo Raša Đelmaš

Ratislav Raša Đelmaš, nekadašnji bubnjar Ju grupe, Pop mašine i vođa grupe Zebra, preminuo je u 72. godini.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.10.2021.

12:11

Preminuo Raša Đelmaš
Foto: Shutterstock/Marina Biryukova

Cenjeni muzičar preminuo je u Beogradu, prenosi "Blic".

Đelmaš je rođen 26. januara 1950. u Beogradu, a prvo interesovanje za muziku je pokazao već 1966. godine, kada je sa vršnjacima iz školskog orkestra osnovao grupu Anđeli.

U martu 1972. godine sa Robertom Nemečekom (bas), Zoranom Božinovićem (solo gitara) i Savom Bojićem (solo, vokal) osnovao je grupu Pop mašina.

Pop mašina kao nova beogradska grupa sa vlastitim repertoarom (dvanaest autorskih pesama) postala je vrlo brzo zapažena, popularna i nezaobilazna na beogradskoj muzičkoj sceni sedamdesetih godina 20. veka.

Iste godine postao je bubnjar tada već popularne Ju grupe, koju su činili braća Žika i Dragi Jelić. Tih godina je Raša Đelmaš važio za najboljeg mladog beogradskog bubnjara. Sa JU grupom je doživeo veliku popularnost širom SFR Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: