Tamara Eklston dočekala pravdu: Priznao da joj je ukrao 60 miliona evra

Italijan, poreklom sa Balkana, Jugoslav Jovanović, izjasnio se krivim za sve optužbe vezane za pljačku od oko 60 miliona evra iz vile bogate naslednice.

Izvor: Dnevno.hr

Četvrtak, 28.10.2021.

09:19

Default images

Medijska kuća BBC prenela je vest da je izvesni Jugoslav Jovanović, italijanski državljanin, priznao krivicu za jednu od najvećih krađa u novijoj istoriji, te da je takođe prema navodima suda priznao da je provalio u domove bivšeg fudbalera Frenka Lamparda i porodice pokojnog Vičaja Šrivadanaprabe, vlasnika fudbalskog kluba "Lester Siti".

Državno tužilaštvo saopštilo je da je vrednost robe samo iz "Kensington" vile, koja je u vlasništvu Tamare Eklston procenjena na 60 miliona evra. Na sudu se ranije moglo čuti, da je Jovanović u prvim danima decembra, sa svojim saučesncima stigao u London. Prvi na listi žrtva su bili Frenk Lampard i njegova supruga Kristin. Kradljivci su iskoristili njihovo odsustvo i i neprimetno upali u kuću. Plen nije bio zadovoljavajući, jer nisu uspeli da lociraju glavni sef.

Zatim su 10. decembra provalili u nekretninu u Najtbridžu koja je pripadala preminulom milijarderu, vlasniku "Lester Sitija", Vičaju Šrivadanaprabi, koji je nesrećno preminuo prilikom pada helikoptera ispred stadiona "King Power" u oktobru 2018. godine.

Sledećeg dana grupa je večerala u skupom suši restoranu u blizini Herodsa, te pila šampanjac od 760 funti, rečeno je na sudu. Konačno, 13. decembra, Jovanović i njegova banda su izveli jednu od najvećih krađa u engleskoj pravnoj istoriji, kazalo je tužilaštvo, a to je pljačka vile "Kensington" Tamare Eklstoun, koja je procenjena na 60 miliona evra.

Ćerka najbogatije Srpkinje otvorila vrata doma vrednog 134 miliona evra VIDEO

Vila Tamare Eklston je opljačkana za 50 minuta, samo nekoliko sati nakon što je ona sa porodicom otputovala na božićni odmor. Pljačkom su bile šokirani i njene komšije, budući da se sve dogodilo u elitnom kvartu u kom kamere snimaju 24 sata dnevno, a policija redovno patrolira. Iako je obezbeđenje bilo na imanju, oni su uspeli da neopaženo prođu do sobe sa sefovima i pobegnu sa bogatim plenom.

– Užasno mi je teško da gledam koliko je nervozna moja supruga postala nakon svega. Ćerka Sofija takođe sve vreme ispituje hoće li se provalnici vratiti. Besna je zbog toga što su nas pokrali, strah ju je da će se to ponovo dogoditi i tužna je zbog pojedinih komada uz koje smo sentimentalno vezani, a koji se više ne mogu vratiti – ispričao je Tamarin suprug.

Jugoslav Jovanović koji je živeo u Milanu, izručen je iz Italije u Veliku Britaniju u aprilu kako bi se suočio s pravnim postupkom.

Okrivljenog i njegova dva saučesnika izricanje kazne očekuje 15. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: