Prva izjava Boldvina posle incidenta: Srce mi je slomljeno

Tragedija koja se dogodila na snimanju filma "Rust" uzdrmala je medije širom sveta, američki glumac Alek Boldvin slučajno je upucao snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Joela Souza.

Izvor: B92

Petak, 22.10.2021.

18:03

Prva izjava Boldvina posle incidenta: Srce mi je slomljeno
Foto:EPA/ ANDREW GOMBERT

Reditelj se oporavlja, ali nažalost Halina je preminula zbog prostrelne rane. Alek Boldvin se prvi put javno oglasio povodom nesreće na Tviteru.

"Nema reči koje bi mogle da opišu šok i tugu u slučaju nesreće koja je oduzela život Halini Hačins, supruzi, majci i našoj koleginici kojoj se divimo. U potpunosti sarađujem sa policijom na istrazi kako bi otkrili kako se ova tragedija desila. U kontaktu sam sa njenim suprugom i pružam punu podršku njemu i njegovoj porodici. Moje srce je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih onih koji su znali i voleli Halinu", napisao je Alek Boldvin.

Prema pisanju "Deadline", glumac nije imao ideju nakon pucnja da je povredio bilo koga na setu. Kada mu je dat pištolj, pitao je: "Za sve ove godine nikad mi nisu dali vruć pištolj".

Prve fotografije Aleka Boldvina nakon što je usmrtio snimateljku

Podsetimo, Alek Boldvin pucao je iz replike pištolja na filmskom setu u Novom Meksiku i tom prilikom je ubio Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, saopštile su lokalne vlasti.

Prema navodima vlasti, Hačinsova je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde je proglašena mrtvom, dok je Souza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Kristus St. Vinsent, gde je prošao tretman zbrinjavanja zbog povreda.

Halina Hačins umrla je od prostrelne rane, a imala je 42 godine. Halina je upucana u improvizovanoj crkvi na setu snimanja filma.

Navedeno je da je istraga otvorena i aktivna, i da nisu preduzete pravne radnje povodom ovog incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: