Ko je bila žena koju je ubio Alek Boldvin?

Holivudski glumac Alek Boldvin, na snimanju filma "Rust", slučajno je upucao direktorku fotografije Halinu Hačins, koja je preminula od prostrelne rane.

Izvor: B92

Petak, 22.10.2021.

08:39

Ko je bila žena koju je ubio Alek Boldvin?
Foto: Profimedia

Halina Hačins, čije je pravo ime Galina, imala je 42 godine kada je stradala u nesreći, koja se juče dogodila u improvizovanoj crkvi na filmskom setu.

Boldvin neposredno pre tragedije: "Vraćam se na posao. Je*ote...iscrpljujuće je"

Snimateljka je, samo dva dana pre seta na kome je izgubila život, objavila kratak video-snimak sa lokacije na kojoj se snimao "Rust".

"Jedna od prednosti snimanja vesterna je da možete na jahanje konja kada imate slobodan dan", napisala je Halina Hačins u poslednjoj objavi na Instagramu.
Njen kolega snimatelj El Šnajder napisao je na Tviteru nakon njene smrti:

"Halina je ubijena tokom snimanja vesterna. Snimateljke su istorijski držane podalje od ovog žanra, a čini se posebno okrutnim da je život jedne od zvezda u usponu, koja je uspela da se probije, okončan na projektu za koji smo se borili". Halina Hačins, koja je rođena u Ukrajini 1979. godine, odrastala je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo pre nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Kasnije se preselila u Los Anđeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji "21st Century Fox DP", a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvezda u usponu časopisa "American Cinematographer".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: