Pokrenuta aplikacija "Klikni za molitvu" – Vatikan se modernizovao

Vatikan je danas predstavio svoju najnoviju verziju aplikacije "klikni za molitvu" koja korisnicima nudi unapređene opcije molitve.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.10.2021.

18:48

Pokrenuta aplikacija
Foto: Shutterstock/S-F

Sedam crkvenih zvaničnika uključujući i kardinala učestvovalo je na konferenciji koja je predstavila "klikni za molitvu 2.0", a koja je prvo veliko ažuriranje aplikacije od nastanka 2016. godine, piše Rojters.

"Molitva nije gubljenje vremena, kao što ponekad mislimo. Molitva je poput semena u tamnoj zemlji, koja će pokazati svoje plodove u svoje dobro vreme", rekao je otac Federik Fornos.

Aplikacija je dostupna na šest zapadnih jezika i kineskom i korisnicima daje posebne opcije na kojima se mogu moliti zajedno sa papom Franjom.

Vatikan je povećao svoje prisustvo na društvenim mrežama, a zvaničnici Vatikana su rekli da je papinu objavu na Tviteru u subotu videlo više od 50 miliona ljudi.

Zvaničnici su upozorili da aplikacija možda nije za svakoga jer je tradicionalnu molitvu zamenila tehnološkom.

"Nije cilj da se ponište druga mesta ili načini molitve. Ovo je samo nov način da se dođe do ljudi", rekao je sekretar odeljenja za komunikacije Vatikana Lucio Ruiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: