Droga ga je skoro ubila: "Moje dno je trebalo da bude smrt"; a danas je živ zahvaljujući deci

Maršal Brus Maters III, poznatiji kao Eminem, danas slavi svoj 49. rođendan.

Izvor: 24sata.hr

Nedelja, 17.10.2021.

20:29

Droga ga je skoro ubila:
Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins

Američki rep muzičar, producent i glumac višestruki je dobitnik Gremi nagrade. Prodao je preko 80 miliona albuma po celom svetu, te je među najuspešnijim hip-hop pevačima, tačnije, reperima svih vremena.

Svetsku slavu stekao je 1999. godine, izlaskom albuma "The Slim Shady LP".

Nakon uspeha, osnovao je sopstvenu izdavačku kompaniju "Shady Records", koja je "izrodila" mnoge zvezde-repere, uključujući i "50 Centa".

Za veoma kratko vreme, stekao je veliku slavu i postao jedan od retkih mega-poznatih belaca na rep sceni, ali ona mu je u jednom trenutku "udarila u glavu".

Dnevno je uzimao po trideset Vikodina, jednom je bio blizu smrti, ali mu je u borbi protiv zavisnosti pomogao drugi pevač- Elton Džon (74).

"Slava me udarila kao cigla", rekao je Eminem koji je često išao na žurke, konzumirao alkohol i razne droge, često ulazio u fizičke konflikte, pa je i zbog toga većinu vremena bio na sudu. Njegova borba započela je 2000. godine dok je radio na produkciji filma "8 Mile".

Shvatio je da ima problem s nesanicom, jer je radio i po šesnaest sati dnevno.

Pošto je zbog "brzog" načina života patio od insomnije, prijatelj mu je preporučio Ambien, lek koji pomaže da brže zaspiš, ali je ubrzo postao zavisnik od preparata.

"Bilo je dana kad sam samo ležao u krevetu, gutao tablete i plakao. Trebale su mi tablete u telu kako bih se osećao normalno, ali mi je bilo samo još gore. Bio je to začarani krug", ispričao je Eminem.

Kritične 2007. godine se predozirao.

Doktori su mu rekli da je uneo u sebe ekvivalent četiri vrećice heroina i, da je došao dva sata kasnije, umro bi.

"Da sam dva sata kasnije došao u bolnicu, bio bih mrtav. Otkazivali su mi organi, jetra, bubrezi, sve. Stavljali su me na dijalizu i nisu mislili da ću preživeti. Moje dno je trebalo da bude smrt", ispričao je za američki časopis "New York Times", 2010. godine. Iako je skoro izgubio život zbog ove situacije, ona ga nije opametila.

Imao je još kriznih trenutaka pre nego je potražio pomoć kod Eltona. Pevač mu je kasnije pomogao u borbi protiv zavisnosti od narkotika.

"Elton Džon mu je bio savršen mentor. Nedeljno mu je javljao kako napreduje i postali su vrlo bliski", piše Antoni Boza u Eminemovoj biografiji.

Nakon borbe s zavisnošću, opsesivno je počeo da skida kilograme koje je nagomilao.

Svaki dan je trčao 27 kilometara, brojao je kalorije koje unosio, da bi na kraju došao do 67 kilograma.

Međutim, ovo je postala nova zavisnost, jer je, kako kaže, s jedne prešao na drugu.

"Bio sam kao hrčak, stalno sam trčao, sve dok se nisam povredio. Tek tad sam počeo da pazim i postao sam umeren tokom svojih fizičkih aktivnosti", rekao je jednom prilikom Eminem.

2018. godine nastala je i jedna od najbizarnijih svađa na muzičkoj sceni.

Te godine je Eminem iznenada i bez najave objavio album "Kamikaze" i u njemu izvređao, pa, mnoge repere, jedan od njih, Mašin Gan Keli, osetio se posebno prozvanim, pa je odlučio da snimi distrek na Eminema i tu je sve krenulo.

Eminem je u pesmi izvređao Kelija, jer je Mašin još 2012. godine na Twiteru napisao da je Eminemova ćerka Hajli Džejd Skot(25) "je**no zgodna".

Tada je imala samo 17 godina i Eminemu je to zasmetalo.

Nakon pesme i prvog Kelijevog distreka "Rap Devil", Eminem je opet uzvratio još jednim disom - "Killshot".

Izvređao je mladog repera i nazvao ga "fejkerom", a onda se narugao i njegovoj frizuri. I tu je, nakon još malo drame i javnog prozivanja, sve stalo.

Međutim, njih dvojica od ove svađe više uopšte ne komuniciraju.
Dve godine nakon ove velike svađe, Eminem je pozitivno šokirao javnost.

Naime, sa svojim pratiocima na društvenim mrežama je prošle godine podelio vrlo emotivnu vest. Iako inače retko govori o intimnim stvarima, ovaj put je dlučio da se pohvali.

Objavio je fotografiju "bedž treznosti", te se pohvalio da je već 12 godina trezan.

"Čistih 12, u knjigama. Ne bojim se", napisao je pevač u opisu.

O zavisnosti je govorio bez ustručavanja i tako je jednom prilikom otkrio da je bio sposoban da popije i do 30 tableta protiv bolova i od 40 do 60 tableta za smirenje u jednom danu.

"Ne znam u kojem je to tačno trenutku postao problem. Sećam se samo da mi se sve više i više sviđalo", rekao je u dokumentarcu "How To Make Money Selling Drugs".

Zahvaljujući svojim ćerkama Hajli Džejd Skot, Alejn Maters (28) i Vitni Maters (19) uspeo je da prebrodi najveću krizu svog života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: