Posle ćevapa i prsluk; Srbe zabavlja hrvatska reč: "Još da promene i majicu"

Sve nas je iznenadila reč za ćevape, koji su na hrvatskom jeziku od skoro takozvani "mljevenici", a sada je postao viralan i termin koji se koristi za prsluk.

Izvor: B92

Nedelja, 10.10.2021.

09:28

Posle ćevapa i prsluk; Srbe zabavlja hrvatska reč:
Foto: Shutterstock/ Syda Productions

Internetom se šeruje strana jednog hrvatskog kataloga u kojem se reklamira prsluk. Samo što se ne zove tako, već bezrukavnik.

"Ako farmerke nisu uske dočlankovice, a majica okorikavna i okovratna odjeća, nemamo šta da pričamo", piše u opisu objave na Instagramu.

Posle "mljevenika" koji su potpuno nova reč, nije čudno što ljude zabavlja kako Hrvati nazivaju stvari koje svakodnevno koristimo.

Da li je i vas iznenadio "bezrukavnik" ili posle "mljevenika" ništa ne može da vam bude dovoljno čudno? Pišite nam u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

239 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: