Devojka Zvereva pokušala da se ubije – Federerovi ljudi "umešali prste"

Bivša devojka tenisera Aleksandra Zvereva, pokušala je sebi da oduzme život, usled nastale svađe sa teniserom, tokom koje je kako kaže pretrpela i fizičko nasilje. Sve je međutim zataškano, tako što se umešala menadžerska agencija "Team 8".

Izvor: B92

Petak, 24.09.2021.

09:50

Devojka Zvereva pokušala da se ubije – Federerovi ljudi
Foto:Profimedia

Njegova bivša devojka Olja Šaripova je u prethodnom periodu iznosila optužbe na račun četvrtog igrača planete, kako ju je zlostavljao i tukao preteći da će je ubiti.

Međutim, to nije izazvalo veću reakciju u "belom sportu", niti preteranu osudu Nemca.

Nijedna teniska organizacija se nije ozbiljno pozabavila rečima Šaripove, a u sve je umešan i Lejver kup, gde će Aleksandar Zverev ponovo igrati.

Radi se o turniru Rodžera Federera, odnosno njegove menadžerske agencije "Team 8" koja je umešana u veliki skandal, zajedno sa Aleksandrom Zverevim.

Šaripova je sada u razgovoru za magazin "Reket" rekla kako je na prošlom Lejver kupu 2019. u Ženevi rekla jednom od zvaničnika ovog turnira da je pokušala sebi da oduzme život.

"To je bila naša najgora svađa do tada, tada me je prvi put udario u lice. Ranije me je gurao, bacao, uvrtao ruke, davio me. Ali ovo je bilo prvi put da me je stvarno udario. Kad je on napustio sobu, umirala sam emotivno. Nisam razumela zašto se ovo i dalje događa. Znala sam da me neće ostaviti na miru. Uzela sam insulin iz njegove sobe. Znala sam da ako si zdrava osoba i uzmeš insulin, možeš da umreš. Ubrizgala sam insulin i nisam se plašila. Samo sam htela da sve napustim na neki način, jer više nisam mogla da izdržim. On se vratio u sobu, bila sam zaključana u kupatilu. On je shvatio šta sam uradila i počeo je da me moli da otvorim vrata", počela je Šaripova.

Ona je potom ispričala da je Zverev pronašao zvaničnika turnira koji je došao da priča sa njom ispred vrata, praktično je nagovorivši da pusti tenisera unutra.

"Zvaničnik kojeg nam je Šaripova imenovala odbio je da priča kada smo ga kontaktirali za potrebe ovog teksta, navodeći profesionalnu obavezu da incidente koji se tiču tenisera zadrže privatnim", naveo je autor teksta Ben Rotenberg na kraju priče o Lejver kupu iz 2019. godine.

Cela priča je tako ostala zataškana dve godine, a Lejver kup nije reagovao na optužbe Šaripove upućene protiv Zvereva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: