Političarka prošetala među bogatašima - njena haljina je rekla sve FOTO

Američka političarka Aleksandrija Okasio Kortez na Met gala večeri se pojavila u elegantnoj beloj haljini sa crvenim natpisom "Oporezujte bogate" na leđima.

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

10:02

Političarka prošetala među bogatašima - njena haljina je rekla sve FOTO
Foto: Profimedia

Aleksandrija Okasio Kortez nosila je naizgled jednostavnu elegantnu haljinu sirena-kroja, ali zbog poruke ispisane na leđima na haljini političarka je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

"Kakva ikona", "AOC se u ovoj haljini pojavila na događaju punom bogataša. Ova žena ima više mu*a od bilo koga u Kongresu", "Aplauz za slanje poruke na Met gali", samo su neki od komentara na internetu.

Sa druge strane, bilo je i onih kojima je zasmetalo to što se Aleksandrija Kortez uopšte pojavila na ovom događaju, za koji najjeftinija ulaznica košta 30.000 dolara.

"Sto na Met gali košta oko 275.000 dolara, a pojedinačna ulaznica oko 30.000 dolara. Ako toliko mrzi bogate, zašto se pojavila na događaju kome mogu da prisustvuju samo najbogatiji ljudi u SAD?" pišu.

Aleksandrija Okasio Kortez je na svom Instagramu razjasnila te optužbe.

"Pre nego što počnete da divljate, zvaničnici na vlasti u Njujorku redovno se pozivaju na Met galu radi nadgledanja korišćenja javnih kulturnih institucija našeg grada. Bila sam jedna od nekoliko prisutnih. Haljina je pozajmljena", objasnila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: