I Britanci pričaju: "Bojsi je heroj u Srbiji" FOTO

Britanski mediji preneli su vest kako će Džon Čalis, najpoznatiji našoj publici po ulozi Bojsija u seriji "Mućke", uskoro postati srpski državljanin.

Izvor: B92

Nedelja, 05.09.2021.

18:42

I Britanci pričaju:
Foto: Profimedia

"Sandej miror" objavio je tekst o glumcu i našoj državi pod naslovom "Bojsi u Srbiji pozdravljen kao heroj", a Čalis je podelio stranicu na svom Tviter nalogu.

Uskoro - Bojsi Bojsić FOTO

"Strava", napisao je on uz stranicu novina, a ispod je odgovarao na pitanja obožavalaca.

U intervjuu, Čalis je rekao kako su Srbi veseo narod i kako jedva čeka da nas još bolje upozna.

Na vređanje Srbije reagovao i Bojsi iz "Mućki"

Podsetimo, Čalis je i glavni akter dokumentarca o Beogradu, a tim povodom dao je intervju britanskom listu "Metro" u kom sa oduševljenjem priča o Srbiji.

"Mislim da Britanci i Srbi imaju sličan smisao za humor. Oni vole naše šale, kojih je bilo dosta u Beogradu, kao i junake serije", rekao je on svojevremeno.

Čalis je čak za vreme Evrovizije navijao za naše predstavnice Hurricane, a potom komentarisao mali broj poena koje su im dodeljeni - i celu situaciju nazvao krađom.

Glumac je stao na stranu naše zemlje i kada je sada već ozloglašeni intervju glumice Elizabet Olsen ponovo počeo da kruži internetom, u kom je rekla da u "Srbiji nema šta da se vidi, jer kao država postoji 13 godina".

"Beograd je fascinantan grad, istorija i arhitektura su fascinantni, i ljudi su gostoprimljivi", rekao je tada britanski glumac. U jednoj od najgledanijih i najomiljenijih britanskih humorističkih serija svih vremena, koja je od početka osamdesetih bila emitovana naredne tri decenije, Čalis je igrao lik namazanog prodavca polovnih automobila.

Povodom izuzetne popularnosti serije u Srbiji Čalis je u našoj zemlji boravio nekoliko puta, snimivši o svojim iskustvima dokumentarac "Bojsi u Beogradu".

List podseća da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, u znak zahvalnosti, ponudio Čalisu počasno državljanstvo Srbije.

"Ponosan sam što je sjajni glumac i moj prijatelj Čalis toplo prihvaćen u Beogradu i Srbiji. Naša zemlja ima mnogo prijatelja u svetu koji je promovišu svuda gde idu, a mi ta prijateljstva moramo čuvati i negovati", naveo je Vesić, a preneo Miror.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: