Goran Bregović, uprkos pritiscima, ide u Albaniju

Uprkos negativnoj medijskoj i javnoj kampanji da se otkaže nastup Gorana Bregovića na festivalu piva u Korči, koji se održava od 18. do 22. avgust, muzičar će ipak doći u Albaniju.

Izvor: B92

Sreda, 18.08.2021.

15:25

Goran Bregović, uprkos pritiscima, ide u Albaniju
Foto: Profimedia

Ova informacija je potvrđena na njegovom zvaničnom sajtu, kao i na sajtu ovog festivala. Bregović će sa svojim Bendom za svadbe i sahrane nastupiti na festivalu piva u Korči, 22. avgusta, u 21h.

Kampanja protiv njegovog dolaska najpre je krenula u medijima, kada je nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku, prenoseći informaciju o njegovom dolasku u Albaniju, najavilo Bregovića kao "inspiratora masakra na Kosovu".

Negativna javna kampanja se nastavila, pa su mnogi učesnici programa sa Kosova otkazali svoj dolazak, neki podržavajući bojkot čuvenog svetskog muzičara, a neki usled pritiska.

Hajka kosovskih medija na Bregovića - zbog "Kalašnjikova" i Radovana Karadžića VIDEO

Opština Korča i organizatori do sada su isticali da je to odluka opštine, da je to pitanje umetnosti, a ne politike.

Pokrenuta je i onlajn peticija protiv njegovog dolaska, a protestu koji je nedavno održan u Korči prisustvovalo je četvoro ljudi, uključujući i samog organizatora bivšeg poslanika Kujtima Gjuzija.

Novi pritisak Albanaca da se otkaže Bregovićev koncert

Vlasti Korče i organizator su ostali dosledni da događaj nema veze sa politikom. Očekuje se da će čuveni festiva piva posetiti oko 100.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: