Nasa na sudu zbog "rata" između milijardera

Kompanija "Blu oridžin" američkog milijardera Džefa Bezosa tužila je svemirsku agenciju NASA, zbog njene odluke da kompaniji "Spejs Iks" Ilona Maska dodeli 2,9 milijardi dolara vredan ugovor o izgradnji letelice koja će sleteti na Mesec.

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2021.

09:40

Nasa na sudu zbog
Foto: Profimedia

NASA odabrala Spejs Iks za sledeće sletanje astronauta na Mesec

Federalni sud, kako je navedeno iz Bezosove kompanije, razmatra "nezakonitu i neprimerenu procenu predloga NASA", preneo je Rojters.

Vladina kancelarija za odgovornost stala je prošlog meseca na stranu NASA-e zbog njene odluke da izabere samo jednog provajdera lunarnih lendera, odbijajući protest Blu oridžina.

NASA izabrala Spejs Eks za misiju na Evropu

U aprilu je NASA potpisala ugovor od 2,9 milijardi dolara sa Ilonom Maskom, odbivši ponudu Bezosove kompanije. Ugovor se odnosi na izgradnju sistema sletanja koji će astronaute spustiti na površinu Meseca 2024. godine.

NASA je ranije saopštila da može da potpiše ugovor samo sa jednom kompanijom zbog smanjenja troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: