Hrvatska taekvondistkinja o Oluji: "Tata je imao super ekipu u ratu"; "Ne sramite se porekla"

Hrvatska olimpijska prvakinja iz Tokija, taekvondistkinja Matea Jelić, kako je i najavila, nakon sjajnog izdanja na Olimpijskim igrama, učestvovala je u Hrvatskoj u obeležavanju zločinačke akcije "Oluja".

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2021.

13:02

Hrvatska taekvondistkinja o Oluji:
Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Jelićeva je bila među Hrvatima koji su obeležavali dan kada je proterano 250.000 Srba i ubijeno više od hiljadu njih, a podigla je i zastavu na tvrđavi u Kninu.

Tom prilikom nastavila je da daje provokativne izjave, ovoga puta vezanim za njenog oca, koji je učestvovao u ratu.

"Jako sam ponosna što sam iz Hrvatske i jako volim svoju zemlju, tako da mi je ovo jako velika čast. Posebno da stojim ovde sa svim tim ljudima, prelepo je", rekla je Matea povodom toga što joj je pripala "čast" da digne zastavu na godišnjici Oluje, a zatim dodala:

"Moj tata je ponosan što se borio, imao je super ekipu, on je ponosan, ja sam ponosna na svoju zemlju".

Taekvondistkinja je imala odgovor i za sve one iz Hrvatske koji joj poručuju da je premlada da priča o Oluji.

"Poručujem im da ne treba da se srame ko su i odakle dolaze. Da mogu da budu ponosni što su iz ove države i što je toliko ljudi bilo spremno da se bori i da dâ život za ovu državu. Ja sam jako ponosna zbog toga i mislim da bi svi mladi trebalo da budu", zaključila je Matea Jelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

316 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: