Roman Abramović stigao u Hrvatsku ploveći na dvema jahtama

Milijarder i vlasnik fudbalskog kluba Čelsi čest je gost u Hrvatskoj, a ovog puta je odlučio da poseti Mljet.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2021.

09:07

Roman Abramović stigao u Hrvatsku ploveći na dvema jahtama
Foto: EPA/KERIM OKTEN

Na Mljet, gde će ostati nekoliko dana, stigao je u društvu dve dame i u pratnji obezbeđenja.

Da voli aktivan odmor potvrdili su i očevici koji su ga slikali dok je veslao na dasci na potezu između Polača i Pomene.

"Abramovič je bio dobre volje. Moja deca su mu dovikivala - Romane, na šta im je on veselo mahnuo", rekao je čitalac 24sata.hr.

Kako 24sata.hr saznaje, Abramovič je do Mljeta stigao ploveći naizmenično na dve jahte: manju Halo je usidrio u mestu Polače, a veću Eclipse u Pomeni.

Interesantno je da je Eclipse druga najveća jahta na svetu, vredna 1,2 milijarde dolara. Ova 165 metara dugačka jahta može da primi 30 gostiju i 70 članova posade. Ima tri helidroma, diskoteku, blindirana stakla, dva bazena, velnes centar i protivraketni štit.

Abramovič obožava jahte, te poseduje čak sedam jahti, a uskoro se završava i izgradnja osme superjahte Solaris. Brodograditelji iz Bremena na njoj su vredno radili tri godine, a jahta će imati 48 kabina na osam paluba, bazen, teretanu, helidrom, restorane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: