Bezos: Hvala radnicima i kupcima Amazona, vi ste platili moj let u svemir

Džef Bezos, najbogatiji čovek na svetu, bio je u svemiru pre nekoliko dana deset minuta. Milijarder je doleteo na ivicu svemira devet dana nakon leta Britanca Ričarda Bransona u svom raketnom avionu "Virgin Galactic".

Izvor: index.hr

Petak, 23.07.2021.

14:07

Bezos: Hvala radnicima i kupcima Amazona, vi ste platili moj let u svemir
Foto:Profimedia

Letelica je lansirala svoje motore BE-3 sa lansirne rampe "Blue Origin", oko 32 kilometra od ruralnog grada Van Horn, po lepom vremenu, uz prohladno jutro i vedro nebo. Posle leta, koji je trajao ukupno deset minuta i 20 sekundi, letelica je bezbedno sletela na Zemlju.

"Moja očekivanja su drastično premašena"

"Moja očekivanja su bila velika i drastično premašena ... Najbolji trenutak mi je bio pogled na Zemlju i njenu atmosferu. Svaki astronaut, svi koji su bili u svemiru kažu da ih to menja. Zadivljeni su i istovremeno zapanjeni Zemljom i svojom lepotom. Ali i svojom krhkošću i mogu za to da garantujem", rekao je okupljenima u Teksasu nakon sletanja.

Astronaut Džef Bezos vratio se na Zemlju; "Najbolji osećaj ikada" FOTO/VIDEO

"Zemlja je jedina dobra planeta za nas"

Zatim je govorio o tome kako bi istraživanje svemira moglo da bude presudno za buduće generacije.

"Velike stvari pokreću male. Ovo je važno, mi gradimo put u svemir kako bi naša deca i njihova deca mogla da grade budućnost i mi to moramo da radimo. To moramo da uradimo da bismo rešili probleme ovde na Zemlji. Cela poenta je da je ovo jedina dobra planeta .Slali smo robote na sve ostale planete, ali ovo je jedina dobra, obećavam vam. Moramo da se pobrinemo za nju", dodao je on.

Zahvalio se svim radnicima i kupcima Amazona

Šta je Bezos radio u svemiru 4 minuta? VIDEO

Bezos se potom zahvalio svom timu u Amazonu i svim Amazonovim kupcima što su mu pomogli da finansira putovanje u svemir.

"Želim da zahvalim svakom zaposlenom u Amazonu i svakom kupcu Amazona jer ste ovo vi platili", rekao je.

"Ozbiljno, hvala od srca svim Amazon kupcima i zaposlenima. Cenim to", zaključio je.

Protest ispred vile milijardera: "Mi smo ga učinili najbogatijim" VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: