Koju titulu će dobiti Kamila kad Čarls postane kralj?

Kamila Parker Bovles danas slavi 74. rođendan i veliki broj tekstova u britanskim medijima je posvećeno supruzi budućeg britanskog kralja.

Izvor: index.hr

Subota, 17.07.2021.

14:31

Koju titulu će dobiti Kamila kad Čarls postane kralj?
Foto: GettyImages / Pool

Kamila je definitivno jedna od najomraženijih kraljevskih žena u istoriji britanske porodice, zbog koje se raspao brak između princa Čarlsa i princeze Dajane.

Princ Čarlsi i Kamila venčali su se 2005. godine, a britansku javnost, već od tada, interesuje šta će se dogoditi sa "krunom" jednom kada kraljica Elizabeta umre, a Čarls postane kralj.

Kraljevska porodica je već naglasila da Kamila neće koristiti titulu princeze od Velsa, iako joj zakonski pripada samim činom venčanja za princa.

Zbog britanske javnosti, koja titulu princeze od Velsa još uvek veže za Dajanu, Kamila je dobila novu titulu - vojvotkinja od Kornvala. Jednom kada princ Čarls postane kralj, Kamili bi se dodelila titula princeze pratilje (HRH The Princess Consort).

Ukoliko se to dogodi, kako je najavljeno, Kamila će ući u britansku istoriju kao prva supruga britanskog kralja koja nema titulu kraljice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: