Majka desetorki nije ni bila trudna? A zamalo da uđe u Ginisa

Tvrdnje da je Južnoafrikanka Gosijme Sithol rodila desetorke početkom juna nisu tačne, utvrdila je zvanična istraga, piše BBC.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

10:26

Majka desetorki nije ni bila trudna? A zamalo da uđe u Ginisa
Foto: Shutterstock/Ulza

Ni u jednoj bolnici u provinciji Hauteng ne postoje dokumenti koji potvrdjuju rođenje desetorki, saopštile su lokalne vlasti.

Rezultati lekarskih pregleda pokazali su da južnoafrikanka Gosijme Sithol čak nije bila ni trudna poslednjih meseci.

Sithol (37) se trenutno nalazi na stručnom posmatranju na osnovu propisa o mentalnom zdravlju i dobiće svu potrebnu podršku i negu, prenosi BBC.

Novi Ginisov rekord: Rođene desetorke, prvi put u istoriji čovečanstva

U saopštenju lokalnih vlasti ne otkrivaju se razlozi zašto je žena izmislila priču o rođenju desetorki. Neobičnu vest prvo je objavio sajt Pretorija Njuz, u vlasništvu Indipendent Onlajn grupe (IOL) i ovaj medij i dalje ostaje pri prvobitnoj informaciji.

Pretorija Njuz je prvobitno objavila da se Sithol porodila 7. juna u lokalnoj bolnici Stiv Biko, a da osoblje nije bilo pripremljeno.

Ovaj medij optužio je bolnicu i lokalne zdravstvene vlasti da pokušava da zataška slučaj nebrige. Lokalna vlast odbacila je te tvrdnje i najavila da će preduzeti pravne korake protiv Pijeta Rapmpedija glavnog i odgovornog urednika sajta Pretorija Njuz kao i protiv IOL grupe.

Sithol, koja ima šestogodišnje blizance i njen partner Teboho Tsotetsi žive u gradu Tembisi koji pretežno naseljava radnička klasa u provinciji Hauteng nedaleko od Johanesburga.

Kako izveštava Pretorija Njuz, išli su u istu crkvu kao i Rampedi, gde su ga u decembru i upoznali. Rampedi je navodno u maju intervjuisao par, koji mu je saopštio da očekuju osmorke, a na fotografiji se čak vidi da je Sithol u poodmakloj trudnoći.

Pretorija Njuz je 8. juna objavio vest o rodjenju deset beba, navodeći Tsotetsija kao izvor. On je kasnije izjavio da je od partnerke dobijao poruke u kojima mu je to saopštila, rekavši da nije smeo u bolnicu zbog pandemijskih mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: