Medijski rat, suze, reagovala i država; epilog - Tanja Savić u Srbiji sa decom

Nakon višemesečne borbe za starateljstvo, pošto je bivši suprug Dušan Jovančević odveo njihove sinove na drugi kontinent bez njenog znanja, pevačica Tanja Savić stigla je u Srbiju iz Australije sa svojom decom. Mediji su pomno pratili ovaj slučaj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2021.

14:18

Medijski rat, suze, reagovala i država; epilog - Tanja Savić u Srbiji sa decom
Foto: Printscreen/Prva TV

Pevačica je ovo najavila sredinom marta ove godine, kada je rekla medijima da je dobila starateljstvo i da uskoro ide u Australiju po svoju decu.

"Sudskim putem je presuđeno da deca pripadaju meni i sada ja idem da ih dovedem u Srbiju", rekla je tada Savićeva.

Međutim, ovaj srećni kraj se nije ni nazirao prošle godine, kada je njen bivši suprug odveo mališane na drugi kontinent, bez njenog znanja ili dozvole. Tada joj je bivši suprug zabranio i da razgovara sa svojim sinovima.

"Ja nisam ni opuštena kada ih zovem, uvek je neko tu, kao na prismotri. Svaki put kada pozovem osetim negativnu atmosferu", navela je ona prošle godine, i dodala da su sinovi suzdržani, malo su i ljuti, besni.

Tada je rekla da njena deca mogu da budu pod manipulacijom svog oca, moguće je da su deca protiv nje.

"Uvek sam imala nadu i davala šansu. Sa njim nisam ni u kakvom odnosu. Počeo je da mi šalje poruke na engleskom. Moguće je da nešto sprema protiv mene", navela je ona svojevremeno.

Tada je i demantovala priče da je dala saglasnost bivšem suprugu da deca napuste Srbiju i tada je tvrdila da su deca oteta.

"Nikakvog potpisa nije bilo", tvrdila je tada pevačica.

Uključila se i država

Ministarstvo spoljnih poslova tada je obavestilo australijske organe o prijavi pevačice Tanje Savić da su joj deca odvedena u tu zemlju bez njene saglasnosti, obavestio je javnost tadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je gostujući na TV Prva rekao da izvođenje iz zemlje maloletne dece koja su dvojni državljani, a bez saglasnosti majke, potpada pod Hašku konvenciju iz 1980. godine o pravnim aspektima otmice dece.

"Mi smo politički pokrenuli priču, obavestili smo australijske organe, postupak se formalno pokreće pred australijskim tužilaštvom. Niz pravnih procedura pre toga radi naše Ministarstvo pravde. Kada postupak bude pokrenut, on će trajati nekoliko nedelja", rekao je tada Dačić.

Medijski rat, uvrede i - klevete?

Bivši suprug Dušan Jovančević u nekoliko navrata pominjao je Tanju Savić u medjiima u negativnom kontekstu, govoreći da je nepodobna majka i kako su tvrdnje koje iznosi u medijima lažne.

Više puta je pominjao da je imao saglasnost da odvede decu na drugi kontinent, čak i da je Tanja Savić trebalo da im se pridruži.

Pored toga, navodio je da Tanja Savić psihički maltretira kako njega tako i njihove sinove, kao i da je udarala njihovu decu.

Tanja Savić je negirala navode svog bivšeg supruga a obe strane su govorile da je na sudu da utvrdi kome treba da pripadnu deca.

"Pravdoljubiva sam osoba i ne želim nikom, kao ni sebi, da neko pati. Ove stvari koje su mi urađene ja to ne bih nikome uradila. Smatram da svaka majka treba da bude pored svoje dece. Deci je tu i mesto. Ne mogu da kažem da nije mesto pored oca, naravno da jeste, ali niko nema pravo da decu odvaja od majke", iskrena je bila Tanja Savić nakon što je datum za ročište bilo utvrđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: