Harvi Vajnstin ipak uskoro pred sudom

Harvi Vajnstin konačno će biti izručen iz Njujorka u Kaliforniju kako bi se suočio sa optužbama za seksualno zlostavljanje, nakon što je sudija odbio poslednji pokušaj njegovih advokata da to odlože zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Izvor: RTS

Sreda, 16.06.2021.

08:07

Harvi Vajnstin ipak uskoro pred sudom
Foto: Profimedia

Sudija u njujorškom okrugu Iri odbio je zahtev 69-godišnjaka da se stopira procedura njegovog prebacivanja u Los Anđeles, gde se tereti za silovanja i seksualne napade po 11 tačaka.

Osuđen je: Za Harvija Vajnstina 23 godine zatvora zbog silovanja

Tužioci su najavili da neće moći da prebace Vajnstina do kraja ovog meseca ili do sredine jula.

Advokati osramoćenog holivudskog producenta pokušali su da izbegnu isporučivanje klijenta pozivajući se na trenutne procedure lečenja u Njujorku, ali je taj argument odbijen, uz opasku tužilaštva da je u pitanju "lečenje kod očnog lekara" i da Los Anđeles nije mesto gde nema doktora.

Vajnstin je prisustvovao sudskom ročištu daljinski iz popravnog doma Vende u kojem se trenutno nalazi. U sudnici su bili prisutni sudija, jedan od njegovih advokata i predstavnik tužilaštva.

Harvi Vajnstin proglašen je krivim za seksualno uznemiravanje i silovanje, i pred njim je, kako je odlučio sud u Njujorku, 23 godine zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: