Kventin Tarantino opet "preti"

Režiser Kventin Tarantino još jednom nagoveštava penziju, rekavši da bi bio "zaista, zaista srećan" da završi svoju karijeru sa oskarovskim uspehom koji je postigao svojim poslednjim ostvarenjem "Bilo jednom u Holivudu" i izbegne "finalni film".

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2021.

08:48

Kventin Tarantino opet
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT ↑ collapse

Filmski stvaralac, koji je uvek javno tvrdio da namerava da se povuče posle 10 filmova, rekao je da je, nakon pohvala koje je dobio za poslednji film, osećao kao da se ljudi klanjaju propalici - sudbini koju želi da izbegne.

"Većina momaka ima užasne poslednje filmove. Obično su im najgori filmovi poslednji filmovi", rekao je 58-godišnjak.

Procurio snimak u kom Tarantino pravda silovanje 13-godišnjakinje

Tarantino tvrdi da je to "slučaj većine reditelja zlatnog doba koji su na kraju snimali svoje poslednje filmove krajem šezdesetih i sedamdesetih", kao i tačno za "većinu" reditelja koji su se povukli osamdesetih i devedesetih.

Koji je najbolji film Kventina Tarantina?

"Dakle, retko je zapravo završiti karijeru na pristojnom filmu. Za kraj, dobar film je nekako fenomenalan. To je retko. Poslednji filmovi većine režisera su loši", naveo je Tarantino.

Dodao je i: "To me tera da pomislim da možda ne bi trebalo da snimam još jedan film, i bio bih zaista srećan da završim karijeru na 'Bilo jednom u Holivudu'."

Kventin Tarantino konačno progovorio o nesreći Ume Turman

Tarantino je osvojio jednu nominaciju za Oskara za najbolji film za svoj poseldnji naslov, dok je Bred Pit osvojio ovu prestižnu nagradu u kategoriji najbolji sporedni glumac. Pre toga, Tarantino je osvojio dve nagrade Oskar za scenario četiri puta, da bi osvojio dva - i to za "Pulp Fiction" i "Django Unchained". Takođe je tri puta bio nominovan za najbolju režiju, uključujući i film "Bilo jednom u Holivudu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: