"Da je Šeridan nije pronašla, to bi bio kraj"

Ejmi Vajnhaus umrla bi godinama ranije da joj glumica Šeridan Smit nije spasila život nakon predoziranja.

Izvor: B92, The Sun.com

Nedelja, 06.06.2021.

12:22

Foto:EPA/ FRANTZESCO KANGARIS

Sledećeg meseca završava se decenija otkako je tragična pevačica umrla sa samo 27 godina od trovanja alkoholom. A u ekskluzivnom intervjuu njen najbolji prijatelj Tajler Džejms ispričao je kako je glumica Šeridan Smit pronašla zvezdu na samrti i pozvala pomoć.

Uprkos tome što je nekoliko puta odvedena u bolnicu, to je bio jedini slučaj da je Ejmi ikad prebačena u jedinicu za intenzivnu negu i hitne slučajeve.

Sa suzama u očima, 39-godišnji Tajler rekao je: "Šeridan je spasila Ejmi život dve godine pre nego što je umrla. Šeridan je bila anđeo koji je uvek davala sve za Ejmi. Bila bi mrtva godinama ranije da nije bilo Šeridan. Uvek ću joj biti zahvalan jer mi je dala to dodatno vreme sa Ejmi".

"Šeridan je bila neverovatan prijatelj za Ejmi. A Ami je bila za nju. Obe su imali demone i probleme sa mentalnim zdravljem i pomagale su jedna drugoj kroz njih. Bila je pravi prijatelj", nastavio je Tajler.

Novi dokumentarac obeležiće 10 godina od smrti Ejmi Vajnhaus

"Bile su jake spolja, ali kad bi ta spoljašnjost pala, mogli biste videti da su bile ranjive i nesigurne. Bile su terapija jedna za drugu i zabavljale se. Šeridan ju je doživljavala kao Ejmi, a ne kao slavnu ličnost.
Ejmi se borila sa zavisnošću od droge nakon što je njena slava postala veća, nakon objavljivanja albuma "Back To Black" 2006. Ali kada se zbližila sa Šeridan, bila je na boljem mestu.

Tajler je rekao: "Sećam se jutra kada je Ejmi skoro umrla kao da je bilo juče. Proveli bismo sjajno veče. Legao sam u krevet, ali oko 6 sati ujutro, Šeridan je ušla u moju sobu, rekavši: "Siđi, nešto nije u redu sa Ejmi".

Tajler je pronašao zvezdu sa kuhinjskim krpom u ruci, brisala je tanjire."Oči su joj izgledale kao da spava, a ja sam pitao Šeridan šta je uzela."

Ispostavilo se da je Ejmi popila celu bočicu lekova i alkohola kako bi joj pomogla da zaspi, ali je bočica sadržavala dovoljno paracetamola da je ubije.

"Rekli su da može da umre. Da je Šeridan nije pronašla, to bi bio kraj".

Ovo su poslednje reči Ejmi Vajnhaus

"To je bio početak Ejmi da se oseća nepobedivo. Jer šta god da se desilo, probudila bi se ili u svom krevetu ili u bolnici i bila bi dobro. Ozbiljnost joj nikad nije pala na pamet jer je uvek neko čuvao."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: