Najveselija ulica u Ljigu dugačka je samo 300 metara, a u njoj živi čak 50 mališana FOTO

Mnogo je ulica koje liče jedna na drugu, ali jedna dugačka samo 300 metara nalazi se u Ljigu i veoma je posebna. To je decenijama unazad decom najbrojnija ulica, a danas u njoj živi čak pedeset mališana.

Izvor: RINA

Sreda, 12.05.2021.

17:04

Najveselija ulica u Ljigu dugačka je samo 300 metara, a u njoj živi čak 50 mališana FOTO
Foto: Rina

Kroz nju svakodnevno odzvanjaju dečji smeh i graja i očigledno je da njenim stanovnicima nije poznato šta znači pad nataliteta. Nisu lenji i svim silama se trude da ga povećaju.

"U našem kraju gotovo svaka kuća ima po troje dece ili više, što je u današnje vreme baš retko ne samo u Ljigu koji je mali već i u čitavoj Srbiji. Ali, to nije slučaj samo sad, već je decom najbrojnija ulica i godinama unazad. Ovde nikad nemate bojazni da dete neće imati sa kim da vam se igra. Parkić je uvek prepun mališana i svi tu provode svoje slobodno vreme zajedno", rekla je za Rinu, Lidija Janković.

Kada širom Srbije vlada strah od bele kuge ovde te bojazni nema. Lepa slika raduje roditelje, ali i decu koja odrastaju u zdravom okruženju zajedno sa prijateljima. Međutim, ova ulica je posebna i po tome što nosi ime po Darku Miloševiću koji je imao samo 21 godinu kada je stradao na Košarama 1999. godine. U parku se nalazi i spomen bista, a mladi narašataji tek će saznati ko je bio taj veliki heroj.
Foto: Rina
"Mi stariji koji smo odrasli u ovoj ulici i parkiću znamo ko je on, ali moramo naučiti decu kad porastu da znaju o kakvom heroju iz njihove ulice se radi. On je bio naš sugrađanin, komšija i prijatelj, a žrtvovao je svoj život za naše bolje sutra. Svi mi roditelji smo dužni da uputimo decu ko je bio momak čije ime nosi ovaj park", kaže Predrag Uskoković.

Nema dileme da je ovo mesto svetao primer koji bi mogli da prate i druge porodice, jer dečija radost i osmeh nemaju cenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: