Odbrana Miroslava Aleksića u 140 minuta: O svemu osim o najvažnijim pitanjima

Biljana Mašić, supruga Miroslava Aleksića, profesora glume koji je optužen da je seksualno uznemiravao i silovao polaznice svoje škole, zbog čega se trenutno nalazi u pritvoru, u dvočasovnoj emisiji pokušala je da pruži "drugu stranu" priče, a u pokušaju "odbrane" nije dala odgovore na zaista bitna pitanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

09:38

Odbrana Miroslava Aleksića u 140 minuta: O svemu osim o najvažnijim pitanjima
FOTO: Milena Arsenic / 011info.com

U novoj epizode emisije "Dok anđeli spavaju" pojavili su mnogi Aleksićevi prijatelji i bivši učenici i oni su govorili o svojim pozitivnim iskustvima sa optuženim predavačem škole glume "Stvar srca".

Na početku intervjua autorka je naglasila da su kadrovi njene stare emisije o Miroslavu Aleksiću, u kom se vidi kako se praktikovao takozvani "Mikin metod", zloupotrebljeni.

Milena Radulović: "Kad smo imale 13-14 godina, Mika Aleksić bi nas propitivao da li imamo seks"

Biljana Mašić je rekla da su mnogi učenici razgovarali o ovom slučaju "na uljudan način" u javnosti i samo pozitivno o Aleksiću, ali da te izjave nisu objavljene jer se nisu uklapale u "poželjan" narativ, ne rekavši ni o kojim glumcima je reč, niti o kojim medijima se radi.

Milena Radulović: "U trenutku kada on sigurno pikira još 6 devojčica, dogovorile smo se da je vreme"

Ona navodi da Aleksić ne treba da dokazuje svoju nevinost, već žrtve da dokazuju njegovu krivicu, i kako se "unapred raduje danu kada će istina izaći na videlo" - u trenutku kada je optužnica protiv njenog muža podignuta. Kolege iz sveta filma i pozorišta koje su stale u odbranu Aleksića u ovom intervjuu su, između ostalih, Vuk Kostić, Rastko Janković, Goran Sultanović, Ivana Dimić.

"On je to najteže doživeo, ali nije posustao, iako je bio izložen kolegijalnom toplom zecu. On je imao četiri meseca za sobom", rekla je Biljana Mašić.

Biljana Mašić i voditeljka pomenute emisije govorile su i o Aleksićevoj "duši", tome kako su Mašić i Aleksić "pružali utočište" i kritikovale manje optužbe, poput onih da se na početku svakog časa izgovarala molitva. Biljana Mašić navodi da u ophođenju prema polaznicima škole nije bilo ničeg pogrešnog.

"Biti strog, ne znam zašto to uznemirava bilo koga", kaže Biljana Mašić.

U odbrani svog muža čak je spomenula i da je Novak Đoković veliki jer je njegov otac zavodio disciplinu.

Komentarišući svedočenja žrtava svog muža koje su i javno i na sudu potvrdile šta su doživele u školi Miroslava Aleksića, Biljana Mašić je rekla da "ne želi da govori o devojkama" koje su istupile i navele da su žrtve seksualnog nasilja Miroslava Aleksića.

"Ne znam ni te devojke ni njihove, koji su verovatno moćni", kazala je ona. U emisiji je emitovana i izjava advokata Ilije Radulovića da ne možemo da prijavljujemo silovanje nakon dugog niza godina već da to mora da se uradi "u roku od dva dana".

Ipak, krivično gonjenje i izvršenje kazne u predmetima silovanja maloletnika nikad ne zastarevaju, prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije. A Miroslav Aleksić upravo se tereti za nedozvoljene polne radnje sa maloletnicima.

Biljana Mašić je, čini se, "prozvala" i medije rečima da nazvati Aleksića "nasilnikom" i "silovateljem" prodaje novine, ali i da takođe "reči bole, ali i koštaju".

Miroslav Aleksić, podsetimo, optužen je za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

Oglasila se Milena Radulović nakon optužnice protiv Miroslava Aleksića

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica njegove škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela. Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: