Predstavljeni projekti "Svet kakav želiš" - kreće glasanje VIDEO

Nekoliko dana unazad najavljivali smo početak projekta "Svet kakav želiš", kompanije A1 Srbija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

08:55

Predstavljeni projekti
Printskrin: TV Prva

Taj trenutak je konačno došao i od danas imate priliku da glasate za jedan od projekata koji će dobiti novčanu podršku A1.

Naime, A1 će izdvojiti 10 miliona dinara koji se raspoređuju na tri projekta u oblasti obrazovanja, zdravstva i ekologije, a vi svojim glasom određujete kako će se ta sredstva dodeliti.

Glasanje se odvija na sajtu www.svetkakavzelis.rs.

Ana Boroš Todić, koordinator ovog projekta u kompanijii A1 Srbija, rekla je za TV Prva da se radi o tri projekta u oblasti javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije koji je izabrao tim eksperata.

"Mi se radujemo što danas uključujemo širu javnost u projekat "Svet kakav želiš". Iz oblasti javnog zdravlja radi se o organizaciji Centar za mame i njihov projekat "SOS linija za mame", koja je linija za psihološku podršku za majke", rekla je ona.

Boroš Todić je rekla da je u oblasti obrazovanja u trku za najbolji projekat Fondarcije Petlja "Budi data driven", koji pomaže mladima da na osnovu analize podataka dođu do zaključaka, a iz oblasti ekologije projekat "Bolji vazduh građanima" čiji je nosilc Internet društvo Srbije a tiče se merenja kvaliteta vazduha širom Srbije.

"Mi ćemo u narednom periodu mnogo pričati o ovim inicijativama, tako da će svi imati priliku da ih upoznaju", rekla je ona i napomenula da se sve informacije nalaze na sajtu www.svetkakavzelis.rs.

Boroš Todić je kazala da je 10 miliona dinara opredeljeno za projekte, a novac će biti raspoređen tako što će prvoplasirani projekat dobiti 5 miliona dinara, drugoplasirani 3, a trećeplasirani 2 miliona.

"Sva tri projekta će biti završeni do kraja godine. Nama je bio važan glas stručne javnosti, ali nam je važno i šta kaže naša zajednica", zaključila je ona.
Printskrin: TV Prva
Darko Soković, partner u regionalnoj organizaciji Propalšn koja je ujedno i partner na ovom programu naveo je da se projekti bave upravo onim temama i problemima koji se tiču svih građana.

"Ove organizacije su po našem sudu super, zato što rešavaju nešto što nam je stvarno bitno, kada krenu da se sprovode mi ćemo im pomoći u smislu mentorstva, u smislu da ih povedemo i damo neke resurse koji nisu samo novac", napomenuo je on.

Prema njegovim rečima, novac ne može da reši sve probleme u društvu, pa je, kako napominje, važno da projekti budu takvi da pokažu kako građani mogu oko nečega da se udruže.

"Kad imate ideju, to nije dovoljno, trebaju vam ljudi, trebaju vam konekcije, da neko čuje za vas. Nije samo što su se ljudi javili sa idejama, nego nekome to mora da bude važno", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: