I kod Drakule možete da se vakcinišete

Doktori i medicinske sestre u Drakulinom dvorcu, Fajzerovu vakcinu besplatno nude svim posetiocima.

Izvor: index.hr

Nedelja, 09.05.2021.

11:02

I kod Drakule možete da se vakcinišete
Foto:Shutterstock/emperorcosar

Posetioci Drakulinog dvorca pre će pre pronaći tragove uboda na ruci nego na vratu, nakon što su doktori u toj rumunskoj turističkoj atrakciji u Transilvaniji formirali centar za vakcinisanje protiv kovida 19.

Doktori i medicinske sestre, koji na svojim mantilima nose nalepnice sa očnjacima, besplatno nude Fajzer vakcinu svim posetiocima dvorca "Bran" za koji se veruje da je poslužio kao inspiracija za skrovište vampira u romanu "Drakula", pisca Brama Stokera.

Osoblje dvorca veruje da će ova, nadasve neuobičajena usluga, privući više ljudi u dvorac koji je smešten u rumunskim Karpatima, gde je broj turista od početka pandemije drastično pao.

Ko god želi, može se bez zakazivanjada se pojavi svaki vikend u maju i besplatno se vakcinisati. Takođe imaju i slobodan ulaz na izložbu na kojoj su predstavljene 52 srednjovjekovne sprave za mučenje.

Jedan od posetioca ovog vikenda je i 37-godišnji Fernando Orozko iz Berlina koji je rekao da je i inače planirao da poseti dvorac, ali da je ovo prilika "dva za jedan" pa zašto ne iskoristiti.

Vlada namerava do septembra vakciniše 10 miliona ljudi, ali istraživanja pokazuju da su u Rumunji među istočnoevropskim članicama najmanje skloni vakcinisanju protiv kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: