Pavlu Vuisiću divio se i Orson Vels, kaže Ranko Munitić

Orson Vels je tokom života važio za jednog od najistaktijih, najpopularnijih glumaca 20. veka, a on sam se divio i našem poznatom glumcu Pavlu Vuisiću.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2021.

13:25

Pavlu Vuisiću divio se i Orson Vels, kaže Ranko Munitić
Foto: Profimedia

Te tvrdnje je svojevremeno potvrdio i reditelj Ranko Munitić.

"Negde, ako se ne varam, sredinom sedamdesetih, čuo sam od par prijatelja iz Amerike jednu interesantnu pričicu. o razgovoru Orsona Velsa sa (voditeljem) Dikom Kavetom na tamošnjoj televiziji, i o Velsovoj izjavi, tvrdnji da je Pavle Vuisić najveći glumac kojeg je on sreo u životu. E, sada od nekoga ko je, s jedne strane, veliki reditelj, s druge strane ne baš manji glumac kao što Vels, ovakva stvar intrigira...", rekao je Munitić i dodao:
Foto: Profimedia/COLLECTION CHRISTOPHEL © Centar Film
"Par godina docnije, kada je Vels boravio u Zagrebu, snimao je film 'Tajna Nikole Tesle', jednu ulogu u tom filmu, i mi smo radili jednu televizijski emisiju s njim, a znali smo Vels i ja od ranije, tako da nije bilo problema da ga pitam. Pitao sam ga za to, i on mi je rekao da je to tačno. U tom razgovoru, Kavet ga je pitao da li postoji neko od kolega kojem zavidi. On (Orson Vels) je rekao da postoji jedan reditelj, Kurosava, film 'Sedam samuraja', i jedan glumac Pavle Vuisić, i sve uloge koje je napravio, dodajući da se kod Kurosave to radi više radi o maloj pozi, a ne zapravo o ljubomori, ali kod Vuisića se radi o stvarnoj, lepoj, prijateljskoj, kolegijalnoj ljubomori, jer kaže to iz čega taj čovek pravi majstorske uloge, kaže, nešto s čim se niko od nas drugi ne bi smeo ni uhvatiti u koštac", rekao je svojevremeno Ranko Munitić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: