Bizaran trend: Sirovo i pokvareno meso je nova droga mladih

Usled pandemije koronavirusa, ljudi, sve češće mladi, počeli su novi kulinarski trend-konzumaciju pokvarenog sirovog mesa.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2021.

13:53

Bizaran trend: Sirovo i pokvareno meso je nova droga mladih
Foto: Profimedia

Razlog ovakvom ponašanju, ogleda se u nepostojanju "noćnog života" mladih zbog pandemije kovida 19. Sirovo i pokvareno meso predstavlja jak opijat koji im, kako ističe većina mladih osoba, pomaže da se opuste od stresnog i napetog načina života.

Naime, da bi sirovo meso bio dovoljno jak opijat, neophodno je da se određena količina mesa ostavi nekoliko dana ili, pak, meseci van frižidera. Jednom kada meso počne da truli, usled pojave određenih bakterija koje ga dekonstruišu, tada je spremno za konzumaciju.

Sirovo i pokvareno meso pruža veoma jak osećaj opijenosti i, prema rečima mladih, predstavlja najbolji opijat od svih ostalih.

U intervju za poznate tabloidne novine "The Sun", doktorka Sara Džarvis ističe da je ovaj novi trend veoma opasan po zdravlje ljudi, jer može izazvati određene digestivne probleme, kao i pojavu specifičnih bakterija - Salmonele, Ešerihije koli i Listerije.

Još uvek nije poznato koja supstanca u sirovom mesu izaziva osećaj opijenosti, ali se pretpostavlja da neka od navedenih bakterija stvara ovaj osećaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: