Zgrada bila sud i zatvor - čuva istoriju Crnče kod Ljubovije FOTO

Prilikom posete Crnči, predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović i član Opštinskog veća Aleksandar Renovčević obišli su zgradu Mesne kancelarije čija je obnova u planu. Zgrada se nalazi sa leve strane puta prema Malom Zvorniku, iako ruinirana arhitektonski veoma lepo izgleda.

Izvor: RINA

Četvrtak, 22.04.2021.

16:45

Zgrada bila sud i zatvor - čuva istoriju Crnče kod Ljubovije FOTO
Foto: Opština Ljubovija

Sagrađena je 1928. godine i koristile su je i predratna i posleratna vlast, a imala je višenamensku funkciju. U jednom delu zgrade bila je mesna kancelarija, a u drugom sud i zatvor.

Prema rečima predsednika Opštine Ljubovija Milana Jovanovića, rebalansom budžeta koji će biti na dnevnom redu Skupštine krajem aprila, biće opredeljena sredstva za izradu projekta za rekonstrukciju i sanaciju zgrade Mesne kancelarije u Crnči.

On dodaje da će već početkom maja biti raspisana javna nabavka za izradu ovog projekta.

Meštani Crnče sa oduševljenjem su prihvatili ovu vest i kako sami kažu, nadali su se da će se pre naći način da se zgrada rekonstruiše nego da se u potpunosti sruši, jer je ona jedan od simbola ovog sela i njegove istorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: