Sahrana princa Filipa 17. aprila

Sahrana princa Filipa održaće se sledeće subote, 17. aprila i biće emitovana na televiziji u čast vojvodinog "ogromnog doprinosa i trajnog nasleđa", javlja ''Skaj njuz''.

Izvor: B92

Subota, 10.04.2021.

21:30

Sahrana princa Filipa 17. aprila
EPA-EFE/ NEIL HALL

Građanima neće biti dozvoljeno da prisustvuju, jer je ceremonija smanjena zbog pandemije, ali nacionalni minut ćutanja održaće se u 15 sati pre početka sahrane u kapeli Svetog Ðorđa.

Ceremonija će se odvijati u okviru zamka Vindzor, a telo vojvode od Edinburga biće prevezeno na zapadne stepenice u ''''Land Roveru'''', koji je dizajnirao sam princ Filip.

Princ Hari doputovaće na sahranu iz svog doma u SAD, dok je njegovoj trudnoj supruzi Megan savetovano da ne putuje.

Još se ne zna ostatak liste gostiju, a biće dozvoljeno prisustvo samo 30 ljudi.

Premijer Boris Džonson odobrio je preporuku za period nacionalne žalosti do sledeće subote, naveli su izvori ''''Skaj njuza'''' iz Bakingemske palate.

Kraljevska porodica biće u žalosti dve nedelje, do 22. aprila

Princ Filip, u skladu sa njegovim željama, neće imati državnu sahranu, koja je obično rezervisana za monarhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: