Merima Isaković: "Svedočiću protiv Lečića ako me pozovu"

Glumica Merima Isaković kaže da je spremna da svedoči protiv Branislava Lečića, za koga tvrdi da ju je seksualno napastvovao 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila za silovanje.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

14:00

Merima Isaković:
Foto: Printscreen/TV Prva

Merima Isaković ističe da ne dovodi u pitanje svoje svedočenje protiv Lečića, ukoliko je tužilaštvo pozove.

"Sada ne možeš pobeći od mene"; "Stao je tek kad sam povratila"; "Pitao je 'Foliraš me?'"

"Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom, jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima", kaže glumica za "Blic".

Sve je rekla Gagi Nikoliću

Merima Isaković dodaje da želi da čitaocima da prostora da prožive tešku i šokantnu priču koju je iznela u tekstu za "Nedeljnik". Na pitanje "Blica" da li se čula sa Danijelom Štajnfeld, Isaković kaže:

"Ne. Ne poznajem Danijelu, prvi put sam čula za nju kada sam prošle nedelje pročitala o njenoj traumi. Do mene vesti stižu sa zakašnjenjem jer mnogo radim".

Ko je Merima Isaković? Težak životni put glumice koja je optužila Lečića za silovanje

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za "Nedeljnik" opisala je stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom. Merima Isaković je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: