Izuzetna animacija u studiju TV Prva - predstavljena godišnjica bombardovanja Beograda VIDEO

Prva TV, kao i uvek, ulaže velike napore kako bi gledaocima, pored pravovremenih, objektivnih i tačnih informacija, pružila najkvalitetniju vizuelno-zvučnu prezentaciju aktuelnih tema.

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2021.

19:15

Izuzetna animacija u studiju TV Prva - predstavljena godišnjica bombardovanja Beograda VIDEO
Printskrin: TV Prva

Prva televizija je u oktobru prošle godine donela revolucionarni pomak ne samo na srpsko već i regionalno medijsko tržište izgradnjom multimedijalnog studija koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom i dizajniran tako da odgovori svim zahtevima modernog informativnog programa.

Izgled vesti osvežen je novim grafičkim paketom, a rezultat tehnoloških inovacija mogli smo videti i večeras u centralnoj informativnoj emisiji Prve - "Vesti u 18 h" kroz takozvani program proširene stvarnosti.

Putem ove plaforme predstavljen je prilog o obeležavanju godišnjice bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu, a pažnju gledalaca je posebno privukao način na koji su predstavljeni podaci o ovom događaju.

Dok je voditelj podsećao na to kako je napad izveden, govoreći o tome koliko je aviona bombardera zasulo grad bombama 6. aprila 1941. godine, paralelno su se u studiju pojavljivale ilustracije, odnosno slike koje grafički upotpunjuju vest - razrušene građevine, kao i bombrderi iznad voditelja...
Printskrin: TV Prva
Ovakva animacija se vrši kroz takozvanu AG platformu (engleski Augmented reality) to jest "proširenu stvarnost", koja predstavlja spoj stvarnog i digitalnog sveta u kojem digitalni elementi (slika, zvuk, animacija ili tekst) dopunjavaju fizički svet.

AG sistem omogućava tako jedinstven iskustvo u praćenju vesti, gde su objekti koji se nalaze u stvarnom svetu prošireni kompjuteskim informacijama.

Posle izuzetnih ulaganja i napora celog tima, ove tehnološke inovacije sada su u punom pogonu i kapacitetu.

Vesti Prve kao jedne od vodećih u zemlji, omogućavaju svojim gledaocima jedinstvenu, sadržajniju i kvalitetniju prezentaciju informacija, a usvajanjem i primenom inženjerskih poduhvata Prva se pridružuje velikim svetskim medijskim kućama.

Primena proširene stvarnosti, jedne od najsofisticiranijih platformi, predstavlja iskorak u produkciji sadržaja Prve televizije, čime je ova kuća još jednom potvrdila lidersku poziciju među nacionalnim emiterima u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: