Odluka Mirjane Karanović: "Razmišljala sam da ga okrenem i onda sam čula njegov glas na snimku"

Glumica Danijela Štajnfeld je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela da je njen kolega Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao, a njena koleginica Mirjana Karanović odmah je reagovala tako što je poslala mejl Jugoslovenskom dramskom pozorištu, te navela da ne želi da igra predstavu zajedno sa Branislavom Lečićem.

Izvor: B92

Sreda, 24.03.2021.

15:41

Odluka Mirjane Karanović:
Foto: Profimedia

Mirjana Karanović je sada i otkrila zbog čega je imala potrebu javno da se oglasi na ovu temu.

"Kada je izgovorila ime, niko nije bio šokiran"; "Znalo se za Lečića"

"Nisam dobila odgovor iz JDP, niti me je iko kontaktirao, ja sam to inicirala i javila mi se žena koja se bavi repertoarom i rekla da bi to trebalo da pošaljem napismeno, nije mi se javila ni upravnica, niti iko drugi i dobro, svako ima svoje razloge. Onda sam osetila potrebu da to javno podelim, da podržim Danijelu, jer mislim da ima puno Danijela, ne samo u našoj profesiji, već svuda", rekla je Mirjana Karanović.

Skandalozno gostovanje Eve Ras u vezi sa "slučajem Lečić" VIDEO

Misli da žene treba da se podržavaju, te da je dobila i mnogo poruka podrške i od muškaraca koji "shvataju koliko je to jedna priča koja je važna za ovo vreme u kome živimo i u kome moramo da menjamo način na koji se odnosimo jedni prema drugima".

"Ne možemo da podrazumevamo neke stvari, da je pristanak veoma važna stvar, najvažnija. Da ne možemo da podrazumevamo da ako si ti muško, a ja žensko i flertujem sa tobom da ti automatski imaš neka prava na neki dodatni odnos koji ja nisam želela. To pravo imaju i žene i muškarci - da budu gospodari svojih sudbina", rekla je glumica i dodala:

Danijela Štajnfeld o silovanju: "Nisam mogla da govorim, nisam mogla da stojim, ni da podignem ruke" "Ja verujem Danijeli, ja sam čula taj razgovor koji je on imao sa njom i meni ništa više nije potrebno, ja nisam sudija, ja ne presuđujem i osuđujem. Ja samo dajem podršku. Mene je vrlo iznenadilo kad sam videla da je on naveden, osećala sam iznenađenje. Nisam ga okrenula, jer mi je to toliko bilo strašno, razmišljala sam da ga okrenem i onda sam čula njegov glas na snimku."

Goran Bogdan, roze haljina i snažna poruka podrške FOTO

Mirjana Karanović onda je otkrila da ona nikada nije bila u sličnoj situaciji, međutim, da su joj se studentkinje poveravale i pričale svoja iskustva.

"Ovo su veoma delikatne stvari, ali ja imam godina, mi smo mislili da je tako nešto nemoguće da se dešava, meni se nikad to nije dešavalo, jer očigledno nisam bila ta slatka devojčica koja je podizala libido. Imam i studentkinje koje su mi pričale šta se njima dešavalo, mi ne znamo koji je obim toga, najveći broj osoba se ne oglašava i mislim da ljudima treba verovati, jer zašto bi neko zbog lične popularnosti izlagao sebe tome? Zato verujem žrtvama, pre svega njima, i mislim da je na ovima da dokazuju nevinost, a ne na devojkama da dokazuju da su oni krivi", rekla je Mirjana Karanović, prenosi "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: