Tiktokerku optužuju da je pokrenula sektu: "Nikad nisam tražila da neko pali ikone" VIDEO

Una Kablar jedna je od najpopularnijih tiktokerki na Balkanu, koja na toj mreži ima milion pratilaca. Stekla je veliku armiju fanova, a mnogima je uzor. Ipak, bilo je napada na nju da pripada sekti, naročito posle javnog gostovanja jednog sveštenika u TV emisiji zbog čega je sve to i počelo.

Izvor: B92, Prva TV

Utorak, 23.03.2021.

15:31

Tiktokerku optužuju da je pokrenula sektu:
Foto: Printskrin/TV Prva

"U šoku sam kao i svi vi, smatram da je to apsolutna glupost, nikakav ukizam ne postoji, počelo je kao dečja izmišljotina. To je delo nekog ko me ne voli i ko je znao da će to da se prelomi na meni kao što i jeste i gde ja odgovaram za nemarnost roditelja koji nisu obraćali pažnju na to šta im radi dete. Smatram da je baš zato što se digla tolika prašina i došlo do svega ovoga, da mu se nije pridavalo značaja ne bi ni došlo do paljenja ikona", rekla je Una za 150 minuta.

Ona kaže da nikada nije tražila od devojaka da pale ikone, niti išta slično.

"Znam i koliko su ljudi osetljivi na veru, tako da naravno da nisam tražila takvo nešto. Uvek pratiocima poručujem da budu svoji, to što jesu. To uvek naglašavam i borim se za te različitosti", dodaje.

Za silne tetovaže po telu kaže da nemaju veze sa satanizmom i kultom, već nečim drugim.

"Najviše volim da crtam i to se nekako godinama prenelo na tetoviranje na kožu. Čak mi je želja da ja tetoviram."
Ne bih želeo da sutra moji unuci prate takve i povode se za njima"

"Niko nju nije napao ni u kom kontekstu, pričalo se o ukizmu da jeste nešto jako devijantno i nešto loše. Ne kažem da je ona to posredno napravila, ali je činjenica da mlada deca, bukvalno od 6 godina i više traže sebi idole. Ne bih želeo da sutra moja deca i unuci prate takve i da se povode za takvim osobama. Pogotovo zbog ogromne stope samoubistava koja se dešava među nama. Samo u prošlu sredu je u nekoliko sati troje mladih momaka i devojaka od 19 do 25 godina izvršilo samoubistvo na razne načine. To je alarm koji mora da se upali", prokomentarisao je stručnjak za sekte Dimitrije Pastuović.

Takođe je dodao da instant popularnost vodi ka negativnim ishodima.

Psihologica Mina Mihaljica u istom gostovanju za 150 minuta istakla je da Una nije svesna posledica koje pravi.

"Sve te simbole koje šalje nije svesna da utiču na omladinu."

A šta Pastuović predlaže roditeljima kako da usmere decu saznajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: