Sanja Ilić je svirao Titu za rođendan - i to dva puta

Muzičar Aleksandar Sanja Ilić koji je preminuo danas od posledica koronavirusa, jednom prilikom je istakao da je svirao Titu.

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2021.

14:35

Sanja Ilić je svirao Titu za rođendan - i to dva puta
Foto: Printscreen/Prva TV

Život Sanje Ilića bio pun tragedija: "Petar je umro na mojim rukama"

"Dva puta sam mu svirao za rođendan. Čekali smo ga satima u sobi, a program za njega bio je katastrofalan. Svirali su mu Šopena, a Titu to nije bilo po volji. Moj utisak je bio da se dosađivao. Svirao sam mu i na poslednjem rođendanu u Karađorđevu, kada smo pratili Čolu i Zlatka Pejakovića. Mnogi će se setiti te noći. Obratio nam se Tito mimo protokola. Govorio je da održava kontakte s nekim od tada najvećih kriminalaca. Sećam se da su nas loše platili. Vratio sam im novac i predložio da ga uplate u Titov fond. Na sletovima bolje smo prošli. Od honorara samo za muzičku pratnju smo mogli da živimo pola godine bezbrižno. Bacale su se pare", rekao je Ilić, prenosi "Blic".

On je tada dodao da je njegov pradeda Aleksa Žujović 26 godina bio narodni poslanik Kraljevine Jugoslavije.

"Mislio sam da će on doveka držati rekord. Međutim, današnji političari će ga prestići. Za akademika sam još mlad (smeh). Više je moj brat Dragan Ilić Ilke za SANU", istakao je tada Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: